Prospecció de biodiversitat al Solsonès

Publicat el 25 de juliol de 2013 a les 17:41
Aquest proper cap de setmana 26, 27 i 28 de juliol es farà una prospecció de biodiversitat a la zona de la Corriu-Montcalb a Guixers (Solsonès).
Es tracta de tot un cap de setmana, d'assistència lliure i segons la disponibilitat de cadascú.
Qui hi vulgui participar el cap de setmana complert, un dia o una part que es posi en contacte amb nosaltres.
 
Els qui hi estigueu interessats afegiu-vos al següent enllaç: http://doodle.com/7nagavk98vkg2tzk i mireu la informació de més avall per l'organització:
 
Recordeu que hem quedat a les 15,30h del divendres dia 26 de juliol als pàrquings de sota del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (ctra. de Sant Llorenç de Morunys (direcció Port del Comte), km 2 de Solsona, per carregar-ho tot i marxar.
Digueu a la gent que pugui venir divendres que caldrà estar allà, portar sopar, roba, abric, beure, cafè, lot o frontal, botes d'aigua si en té i sac de dormir, etc.... plats i coberts i got si es queda els dos dies.
El divendres es posaran unes 200 trampes de micromamífers i arpes i xarxes per ratpenats.
El dissabte al matí revisarem les trampes micro i mirarem plantes, insectes, etc.
El dissabte al vespre posarem  les arpes i xarxes ratpenats en uan altraszona i el diumenge podríem fer també aquell sector.

Investigadors: David Guixé, Gerard Bota, Vicent Vidal, Malú, Nora Quesada, Fermí Sort, Jordi Camprodon i Martí (divendres).
 
Camp base: Dormir en tendes a Moncalb i/o font del Pi (casa del Malo)
 
Grups de recerca:
-Ratpenats: inventari de basses i coves (Codina)
-Micromamífers: riu de valls, riera de Llinars, font del Pi (trampeig en lleres, boscos caducifolis i pastures limítrofes).
-Insectes: coves i prats
-Papallones i orquídies: mirar en prats montans
-Flora: rius i torrents secundaris, llindars de prats i baumes en solell i obaga, zones forestals caducifòlies
 
Espècies concretes prioritàries a prospectar:
-Flora: comunitat rupícola d’obaga i de baumes; pinguícola; teixedes, telledes, fagedes i avetoses; prats de dall i de ribera; orquídies (en fagedes principalment).
-Invertebrats: papallones, cranc de riu, aranyes i altra fauna cavernícola i de rius.
-Vertebrats: mussaranya d’aigua, rata d’aigua, liró gris, Sorex araneus, Microtus arvalis, Talpa europaea, Myodes glareolus; anfibis-tritons; llop, gat fer, ratpenats (Verpertilio); pelaroques, cercavores, gall (pollicades, batudes), mussol pirinenc, raspinell pirinenc; rèptils (Hierophis viridiflavus, Chalcides striatus, Lacerta bilinieata; Perdix, cria de Gypaetus, Neophron i Aquila chrysaetos), Bubo bubo, Coccotraustes, Emberiza hortulana, Emberiza citrinella. *posar càmera de trampeig fotogràfic una setmana abans.