Teixidó, Rodríguez i Chaure, aquest matí a l'Ajuntament de Solsona. Foto: AjSLS
Amb la finalitat de continuar treballant en el foment de la inserció laboral de les persones amb discapacitat, l'Ajuntament de Solsona i el Consell Comarcal del Solsonès han renovat el conveni de col·laboració amb l'Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (Aspid). Durant el 2010, la delegació solsonina d'aquesta entitat, ubicada a les dependències del Palau Llobera, ha atès una quarantena de persones i ha aconseguit generar nou insercions en el mercat de treball.
Aquest matí han rubricat la pròrroga fins a final d'any del conveni que ha de permetre donar continuïtat a aquest treball l'alcalde, David Rodríguez, el president del Consell Comarcal, Marià Chaure, i la vicepresidenta d'Aspid, M. Teresa Teixidó. Segons aquest acord, les institucions locals cedeixen a l'associació unes instal·lacions i mitjans tècnics per desenvolupar la seva tasca. Al mateix temps, Aspid ha presentat avui la memòria del darrer any del Servei d'Intermediació Laboral al Solsonès.
Aquest informe posa de manifest l'increment d'usuaris atesos per la delegació solsonina, que s'atribueix a la consolidació del servei com a conseqüència del coneixement d'Aspid per part dels diferents agents del territori i de la població en general.
El perfil majoritari dels usuaris als quals aquest servei ha donat resposta durant el 2010 és el d'una persona d'entre 45 i 55 anys amb un grau de discapacitat reconegut del 33 al 65 per cent i en bastants casos amb alguna incapacitat laboral, de nacionalitat espanyola i un nivell formatiu baix no especialitzat. D'aquí que durant l'any passat es realitzessin diverses accions formatives de caire instrumental, a més de potenciar la derivació a altres recursos de la comarca.
Un dels objectius de l'Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida al Solsonès és augmentar la sensibilització del teixit empresarial per a la contractació de persones amb alguna minusvalia. Per aquest motiu s'han realitzat una trentena de visites a empreses de la comarca. Si bé únicament s'ha rebut una oferta a la borsa de treball, en gran mesura a causa de les dificultats derivades del moment econòmic actual, s'ha aconseguit generar nou contractacions, pràcticament tots en el sector serveis, gràcies al foment de la recerca activa de feina.
La solsonina Roser Armengol és la tècnica d'inserció laboral d'Aspid a la comarca. Enguany el seu horari d'atenció al públic és els dilluns de 9 a 2/4 de 3 i de 2/4 de 4 a 7, i els dimarts i dijous de 9 a 2. També s'hi pot contactar per telèfon, al 973 48 32 34, i per correu electrònic, a les adreces rarmengol@aspidlleida.com i comarcal4@aspidlleida.com.
Solsona i Aspid, per la inserció laboral de persones amb discapacitat
Durant el 2010 la delegació solsonina ha atès una quarantena de persones
Ara a portada
-
Cultura i Mitjans Espectacular presentació de la revista Oppidum amb la reintroducció del Cant de la Sibil·la al Solsonès Redacció
-
Successos Interrupció programada en el subministrament d'aigua en un sector de Solsona per aquest dilluns 5 de maig Redacció
-
-
-
Societat El projecte «Pobles abandonats» publica les fitxes històriques d'alguns pobles d'Odèn Redacció
Publicat el 02 de març de 2011 a les 21:42
Et pot interessar
-
Societat L’equip de la Síndica de Greuges es desplaçarà a Solsona el proper 12 de maig
-
Societat Solsona organitza un nou taller gratuït de parkour
-
Societat El Barri Josep Torregassa enceta les festes de carrer d'aquest any a Solsona
-
Societat Les propostes per un llarg pont de l'1 de maig al Solsonès