Una nova ordenança municipal, l'orígen de la polèmica entre l'EMD i la Comissió de Canalda

Publicat el 02 de maig de 2017 a les 22:51
Actualitzat el 02 de maig de 2017 a les 23:27

La Comissió Canalda 1100 anys ha anunciat aquest dimarts en una carta adreçada als mitjans de comunicació que no se li renovava el contracte de cessió amb l’Entitat Municipal Descentralitzada de Canalda per l’ús compartit de la classe de l’estudi i la saleta de pas.
Arran d'aquest fet, la Comissió ha manifestat el seu desacord i ha anunciat que suspen  l'activitat durant un any.
NacióSolsona ha intentat parlar amb l'alcalde pedani de Canalda, Valentí Garrigassait, per que donès explicacions sobre aquest fet, però aquest no ha volgut fer declaracions i simplement ha contestat que no són certes les afirmacions exposades al comunicat de la Comissió.
En qualsevol cas, NacióSolsona ha tingut accès a la nova ordenança reguladora de la utilització d’instal·lacions i equipaments municipals i de béns mobles propietat de l’EMD de Canalda, que justament avui publica el Butlletí de la Província de Lleida i que es troba en fase d'exposició pública.
Aquesta nova ordenança explica que a finals d'abril finalitzava el contracte de lloguer compartit entre l'EMD i la Comissió de Canalda per l'edifici de l'escola de Canalda, un contracte signat l'any 2011.
Davant la fi d'aquest contracte, l'EMD va decidir buscar una manera més adeqüada per gestionar i alhora oferir aquest equipament als veins i entitats de Canalda, sense cap discriminació, i de manera gratuïta quan així ho demanin. Així doncs, s'ha optat per redactar una nova ordenança que regula l'ús de l'escola, un ús que només s'ha de pagar en cas que el faci servir una persona o entitat de fora del municipi o bé amb ànims de lucre, la tarifa del qual es fixaria en 60 euros per dia sencer o 40 euros per mig dia.
La no renovació de l'anterior contracte suposava que la Comissió Canalda havia de retirar tot el material que tenia a l'equipament en un termini de quinze dies.