VIII Setmana del Medi Ambient

Actes programats aquest cap de setmana. Les activitats previstes pel dissabte 31 de maig a la tarda, en cas de pluja es traslladaran a la Sala polivalent de Solsona.

Publicat el 30 de maig de 2014 a les 19:01
En els darrers anys paraules com la sostenibilitat, desenvolupament sostenible, reciclatge, medi ambient, natura, patrimoni, renovables, consum responsable, agricultura ecològica... han esdevingut rellevants en la societat d'avui dia. Per tal de difondre una perspectiva coherent, intel.ligent i respectuosa amb l'entorn natural, el GNS i les entitats organitzadores han cregut important difondre aquests conceptes a través d'activitats lúdiques i culturals, on els principals beneficiaris són els
ciutadans i ciutadanes de la comarca del Solsonès i totes aquelles persones de pas d'arreu de Catalunya i del món. Sempre des d'un punt de vista participatiu i obert a tothom.
El GNS programa una xarxa d'activitats de caire ambiental anualment i cada dos anys desenvolupa la setmana del medi ambient. Aquesta activitat pretén ser les jornades més importants que consoliden el grup en la tasca de divulgació i conservació del patrimoni natural.



Dissabte, 31 de maig

Tarda

Espectacle “Pep Verduretes” i tallers d’educació ambiental per famílies.

Els tallers infantils que es desenvoluparana són:
1. pintar la cara
2. pal de pluja
3. punt de llibre
4. pintar dibuixos
5. caixes-niu
6. memory d'aliments
7. elaboració del pa
8. indentificació planter (mini hort) amb l'aliment final
De 16 a 19h a la Plaça del Camp
A càrrec de la companyia Rúcula Titelles
Organitza: Ajuntament de Solsona i Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central
Col·labora: GNS, CEDRICAT, Oficina Comarcal del Solsonès del DAAM, CTFC, Forn de St. Joan, Esplai Riallera i l’ERA de Manresa.
Vespre
Documental Tippi a l’Àfrica
FICMA, Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient

Versió original subtitulada en castellà.

Sinopsi:
TIPPI A L’ ÀFRICA:
Tippi coneix molt bé Àfrica, ja que va ser on va créixer. Quan decideix tornar-hi, tria SudÀfrica per trobar-se amb Ian Sussens, que es dedica a salvar als animals més majestuosos de la sabana: els lleons.
Aquest li explica que existeix un gran perill per als lleons d'Àfrica: la tuberculosi. Molts animals l'han contret, està començant a expandir-se fora dels límits dels parcs nacionals i està arribant fins als animals de les reserves privades dels voltants. Per als protectors de la vida salvatge i els propietaris de reserves, el principal objectiu és eradicar-la. Ian vol mantenir una població sana de felins i sovint intercanvia exemplars amb altres reserves, per evitar tot risc de consanguinitat.
20h al Teatre Comarcal
Organitza: Ajuntament de Solsona i Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central

Exposició del concurs de fotografies d’ambient agrari Lloc: sala cultural de l’ajuntament de Solsona Dies d’obertura: 31 de maig, 1, 7 i 8 de juny
Horaris: matins de 11h a 14h i tardes de 18h a 20.30h
gratuït
Organitza: Institut Francesc Ribalta
 


Diumenge 1 de juny
Visita a la finca Molí de Bonsfills, empresa de producció de POLLASTRES ECOLÒGICS de Vallmanya de Pinós

En Joan i la Pilar són fills de casa pagesa. Des de jovenets que coneixen bé la cria de bestiar i la cura de les terres. En Joan havia portat una granja de porcí, que encara mantenen, i la Pilar s’havia dedicat a la cria de conills. Amb aquesta experiència és quan, a principi del 2000, fan el canvi de la producció convencional a l’ecològica. “Ho vivíem així i ens va semblar que tindria sortida”. En aquell moment hi havia poques experiències en avicultura ecològica a Catalunya pel que fa a la cria
de pollastres. En Joan i la Pilar s’hi van posar de cap i els anys els han donat la raó. Van començar amb quatre casetes i venien uns vuitanta pollastres al mes, i ara ja en tenen vuit i en distribueixen uns cent vint a la setmana.
El futur el veuen clar, tenen ganes de continuar el camí engegat anys enrere i de millorar en els entrebancs que sorgeixen en el dia a dia. Estan convençuts de la seva feina i també es mostren contents per l’increment tant de persones que mengen ecològic, com de les que en produeixen. “En la mesura que es consumeixi més ecològic, tot anirà a més i millor”. Reconeixen que els agradaria obrir noves portes, com la dels menjadors escolars o els restaurants, però es troben que són molt exigents a l’hora de demanar certes peces o talls. És una de les vies d’innovació que volen treballar, sense pressa i sense pausa, a bon ritme i amb resultats sòlids.
9 h sortida de la Plaça del Camp de Solsona, tornada migdia.
Organitza: GNS
 

 
Exposició del concurs de fotografies d’ambient agrari Lloc: sala cultural de l’ajuntament de Solsona Dies d’obertura: 31 de maig, 1, 7 i 8 de juny
Horaris: matins de 11h a 14h i tardes de 18h a 20.30h
gratuït
Organitza: Institut Francesc Ribalta