Geganters de Sant Celoni clou «Onada d'agraïments» amb la promesa d'escriure'n un llibre

Més d'un centenar de persones assisteixen a l'acte final

Jordi Deumal amb el gegantó Mau fent el discurs de cloenda del projecte Onada d'agraïments
Jordi Deumal amb el gegantó Mau fent el discurs de cloenda del projecte Onada d'agraïments | Jordi Purtí
15 de gener del 2023
Actualitzat a les 12:41h
Onada d'agraïments, el projecte de la Colla de Geganters i Grallers de Sant Celoni d'agrair al personal sanitari de tot Catalunya per la seva implicació amb la pandèmia de la Covid-19, ha arribat aquest dissabte 14 de gener a la seva fi. Un dinar, amb l'assistència de més d'un centenar de persones al bar de l'Ateneu, i el passi d'un audiovisual amb un recull d'imatges de les visites que es van fer a més d'una quarantena d'hospitals de les quatre demarcions catalanes, han servit per posar la cloenda a un projecte que ha tornat a posar Sant Celoni al mapa.

Jordi Deumal, ideòleg d'Onada d'agraïments, en el seu discurs final va expressar positivisme davant les dificultats -sobretot amb l'avaria de l'autocaravana- i va reconèixer que mentre veia les imatges de l'audiovisual li venien molts records al cap del que va viure durant tres setmanes "cada hospital és un món i una experiència diferent, hem vist emocionar el personal sanitari i nosaltres amb ells". Deumal va acabar llegint l'escrit que llegia a cada hospital que visitava.

El projecte va començar el 16 de setembre de 2022 a l'Hospital i el CAP de Sant Celoni i es va acabar el 7 d'octubre a la conselleria de Salut on es va lliurar al l'exconseller Josep Maria Argimon el plec de desitjos que cada hospital va fer i que l'entregava a la Colla per fer-lo arribar a la conselleria. En aquestes tres setmanes, acompanyat del gegantó Mau, es van fer més de 2.700 quilòmetres -900 més dels previstos inicialment-. Jordi Deumal ha promés que d'aquesta experiència n'escriurà un llibre.

 
Arxivat a