Jordi Deumal després de l'Onada d'agraïments: «Hem vist emocionar el personal sanitari i nosaltres amb ells»

Durant tres setmanes la Colla de Geganters i Grallers de Sant Celoni, amb el gegantó Mau, han portat el nom del municipi per més d'una quarantena d'hospitals de tot Catalunya

Jordi Deumal en el moment de la cloenda de l'Onada d'agraïments a tot el personal sanitari de Catalunya
Jordi Deumal en el moment de la cloenda de l'Onada d'agraïments a tot el personal sanitari de Catalunya | Jordi Purtí
08 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 16:38h
"Cada hospital és un món i una experiència diferent, hem vist emocionar el personal sanitari i nosaltres amb ells", aquesta és una de les reflexions finals de Jordi Deumal en el moment d'acabar l'Onada d'agraïments que, durant tres setmanes i 2.742 quilkòmetres (900 més dels previstos inicialment), han portat a terme la Colla de Geganters i Grallers de Sant Celoni amb el gegantó Mau per més d'una quarantena d'hospitals de les quatre demarcacions catalanes, amb el propòsit d'agrair a tot el personal sanitari la seva tasca durant la pandèmia de la Covid-19.

Deumal, cap visible de l'entitat, ha manifestat que el projecte ha nascut a Sant Celoni "i l'hem portat a terme gràcies a tots. Mai a la vida m'hagués imaginat que seria possible fer-ho, però un cop tens l'idea és qüestió de saber transmetre-la i posar-se a treballar per fer-la realitat". Després de tres setmanes tothom sap on és Sant Celoni, ha remarcat el cap de la Colla de Geganters i Grallers.

Una cercavila curta, des de la plaça 1 d'Octubre fins la plaça de la Vila, baixant pel carrer Major del gegantó Mau, acompanyat dels gegants Martí i Maria del Puig, els grallers i una gernació de persones ha servit aquest divendres per fer el darrer ball que el gegantó Mau ha fet a més de quarantena d'hospitals i centres sanitaris que han visitat durant tots aquests dies.

Un darrer ball que ha donat pas a un seguit de missatges com que "els geganmts de Sant Celoni han fet història i han demostrat una vegada més que són solidaris, de la mateixa manera que ho han estat en el seu moment contra la fam, l'esclerosi múltiple, contra la droga i la Trailwalker "hem demostrat que som poble gegant".

Per la seva banda, l'alcalde de Sant Celoni, Raül Garcia, ha manifestat que ha estat "una onada que ens ha portat un munt d'emocions i és un orgull haver portat el nom del nostre poble a tot el territori i expressar l'agraïment a aquestes persones que han lluitat per salvar-nos una mica a tots". Per l'alcalde, la petjada que han deixat la Colla de Geganters i Grallers de Sant Celoni "serà imborrable".
 

La Colla de Geganters de Sant Celoni a la conselleria de Salut amb el el conseller Josep Maria Argimon Foto: Geganters de Sant CeloniEl darrer acte institucional del conseller Argimon
Des d'un principi estava programat que el divendres 7 d'octubre l'Onada d'agraïments s'acabaria a la conselleria de Salut per lliurar la carpeta dels desitjos que cada hospital ha entregat a la Colla de Geganters durant la seva visita. La casualitat ha volgut que aquest acte, celebrat al migdia, hagi estat el darrer oficial del conseller de Salut, Josep Maria Argimon. Només unes hores més tard la militància de Junts decidia sortir del Govern de coalició amb ERC. Josep Maria Argimon, tot i no ser militant de Junts, és un dels consellers que no seguirà.

Com estava previst, Jordi Deumal, va lliurar els sobres amb els desitjos i van rebre també l'agraïment del conseller per la iniciativa.

Onada d'Agraïments

 
Arxivat a