La 3a edició de l'Ecovita se celebrarà aquest cap de setmana a Riells i Viabrea

La Fira medi ambiental del Montseny pretén conscienciar a la població sobre com dur a terme una bona gestió dels residus domèstics i com es pot fer front al malbaratament alimentari.

Redacció
25 d'abril del 2019
Actualitzat a les 8:21h
Ecovita 2019  la fira medi ambiental del Montseny aquest cap de setmana
Ecovita 2019 la fira medi ambiental del Montseny aquest cap de setmana | NBM
Durant el cap de setmana del 26, 27 i 28 d’abril, a Riells i Viabrea se celebrarà la 3a edició de la Fira Medi Ambiental del Montseny, l’EcoVita. L’edició d’enguany pretén conscienciar a la població sobre com dur a terme una bona gestió dels residus domèstics i com es pot fer front al malbaratament alimentari. 

L’objectiu de l’EcoVita és el de conscienciar a la població per tal que es generin una menor quantitat de residus possible duna manera festiva i entretinguda. Segons l’Agència Catalana de Residus, la societat en la qual vivim genera actualment una gran quantitat de residus, tant d’origen domèstic com industrial. La sort és que bona part d’aquests materials tenen la capacitat de ser reutilitzats nombroses vegades, per això és de vital importància iniciar la recollida selectiva en origen (des de casa) per tal que aquests materials puguin arribar a les plantes de tractament on es preparen per a la seva reutilització. A més, cal tenir en compte que una part important del que llancem diàriament són aliments que tot i que encara poden ser aprofitats per al seu consum, es descarten com a consumibles i se’n van a les escombraries. 

Per aquest motiu, a la Fira EcoVita posarem en relleu el malbaratament alimentari, que a Catalunya s’estima en 35 Kg per persona i any. L’EcoVita permet col·locar Riells i Viabrea en el punt de sortida del bon camí per prendre mesures per a esdevenir un poble responsable i conscient davant l’impacte mediambiental i social que genera el reciclatge insuficient i el malbaratament alimentari. Reduir, reciclar i reutilitzar: així ho fan molts dels països del nord d’Europa, actualment pioners en aquesta matèria i així es vol fer des del municipi. 

L’EcoVita vol ajudar a donar a conèixer totes les tècniques, accions i nous hàbits necessaris per dur un estil de vida més ecològic a través d’una sèrie d’activitats programades per a tota la família.  La inauguració oficial es farà el dissabte, 27 d’abril, a les 17:30 hores i comptarà amb la presència de la Hble. Consellera d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, la Sra. Teresa Jordà.  Durant els tres dies de fira es podrà gaudir de xerrades i conferències, activitats esportives, parades i mercats de segona mà, zona d’inflables, receptes i gastronomia, i actuacions musicals, entre d’altres, que ajudaran a prendre consciència.

Per últim, cal destacar que l’edició d’engany està dedicada a la memòria del xef Paco Muñoz i Gutiérrez, un geni en la gestió dels residus.
 
 
Arxivat a