Militants de Junts per Sant Celoni, a la portada de l'«ABC»

El diari ha publicat una foto captada a Elna mentre penjaven una pancarta de Carles Puigdemont

Junts per Sant Celoni i la Batllòria a la portada del dimecres 15 de maig del diari ABC de Madrid.
Junts per Sant Celoni i la Batllòria a la portada del dimecres 15 de maig del diari ABC de Madrid. | ABC
15 de maig del 2024
Actualitzat el 16 de maig a les 16:53h

Tres dies després de les eleccions al Parlament de Catalunya del 12-M el resultat continua sent la primera notícia a tots els mitjans. La informació està focalitzada en tres fronts, cadascun d'ells amb la seva importància que ha de marcar el futur de la gestió del Parlament de Catalunya. Per una banda interessa saber quines són les intencions del socialista Salvador Illa per formar govern i les seves possibles variable. També és notícia de primera plana com pensa encara ERC el seu futur després de la patacada  electoral, la renúncia de Pere Aragonès i l'oferiment d'Oriol Junqueras. I un tercer front és la cullerada que dia sí, dia també fan els diaris de Madrid, amb la pèrdua de la majoria de l'independentisme després d'una dècada. De fet, la derrota independentista és, també, la seva victòria.

Un exemple d'aquest darrer aspecte és la portada d'avui del diari de la capital ABC amb el següent titular "El independentismo fracasa en las grandes ciudades y solo resiste en el campo". El titular per si sol no seria gens estrany en un mitjà estatal que beu de partits conservadors de dretes com el PP i ultres com Vox. La notícia  és que la foto escollida per il·lustrar aquest titular va ser captada, el passat 10 de maig, en el darrer acte electorat de Junts+ Puigdemont celebrat a Elna, on es veu dos militants de Junts per Sant Celoni i la Batllòria penjant una pancarta de Carles Puigdemont. Es tracta de Xavier Collet i Salva Cerrato que es van desplaçar amb altres militants a Elna per seguir l'acte electoral. Amb ells, altres companys del partit també de Sant Celoni que no surten a la foto.

Pancarta viatgera de la JNC que van penjar els militants de Junts per Sant Celoni i la Batllòria. | Foto: JNC
Pancarta viatgera de la JNC que van penjar els militants de Junts per Sant Celoni i la Batllòria. | Foto: JNC

Els militants de Junts per Sant Celoni i la Batllòria van penjar la pancarta viatgera que la JNC ha fet córrer durant la campanya del 12-M per diversos pobles i ciutats catalanes. A l'ABC només se n'ha publicat una part. La imatge sencera sobre aquestes línies.

Sempre els quedarà el consol que sortir a la portada de l'ABC no ho aconsegueix tothom.

 

Arxivat a