Acaben les obres de millora de seguretat a l'antiga fàbrica Hortalà

Aquesta indústria de tints i aprests de Sant Antoni de Vilamajor està abandonada i a començaments d'any es va esfondrar el sostre

Redacció
07 de maig del 2012
Estat de l'antiga fàbrica després de les obres
Estat de l'antiga fàbrica després de les obres | Ajuntament Sant Antoni de Vilamajor
Estat de l'antiga fàbrica després de les obres Foto: Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor

La seguretat a l'antiga fàbrica de "Tintes y Aprestos Hortalà" de Sant Antoni de Vilamajor ja ha millorat considerablement després que els propietaris de les instal·lacions hagin fet els treballs de neteja, tancament i protecció del recinte per evitar riscos i possibles actes de vandalisme, tal com la propietat de les instal·lacions i l'Ajuntament havien convingut en una reunió delebrada el passat 20 d'abril. Aquest treballs han estat necessaris perquè a començaments d'aquest any es va esfondrar el sostre de l'antiga fàbrica.

Segons que ha anunciat l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor, el representant de la propietat i el coordinador d'urbanisme han inspeccionat el recinte i les instal·lacions de l'antiga fàbrica, a tocar de la zona urbana de Can Vila, per veure'n l'estat en què es troba actualment i s'ha pogut constatar la neteja de runa dels extreriors del recinte i s'han tapiat tots els forats d'accessos a l'interior de les naus. També s'ha aixecat una paret de tancament i protecció al lateral de la nau derruïda.

A més, fonts municipals han assenyalat que els propietaris d'aquesta antiga fàbrica Hortalà col·locaran una porta de reixa a l'inici del vial d'entrada al recinte on actualment hi ha la cadena i es portarà una clau a l'ajuntament. En aquesta actuació no s'ha manipulat ni retirat cap element de fibrociment (planxes de coberta d'uralita). Aquest material, classificat com a residu perillós, ha quedat confinat a l'interior de les naus i per tant, actualment inaccessible.