El civisme serà Consell Municipal d'Infants de Riells i Viabrea

El segon curs del Consell d'Infants Municipal on els nens Riells i Viabrea tenen l'oportunitat de participar, debatre i dir la seva en temes de participació ciutadana.

Posada en marxa del CIM 2018-2019 a Riells i Viabrea
Posada en marxa del CIM 2018-2019 a Riells i Viabrea | AJRiV
Redacció
18 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 15:29h
El segon curs del Consell d'Infants Municipal (CIM) de Riells i Viabrea ja ésen marxa, després de la inauguració que ha tingut lloc aquest dimecres al Casal del Poble, amb l'assistència dels alumnes de 5è i 6è de l'escola El Bruc, acompanyats dels seus professors, l'alcalde, Josep Maria Bagot, el regidor d'Ensenyament, Felipe González, la regidora de Participació, Adriana Puig i les tècniques de participació responsables de dur a terme el projecte.

Josep Maria Bagot, remarcant la seva satisfacció pel treball i participació de la primera edició, ha anunciat que el treball d'enguany girarà al voltant del civisme i, en aquesta línia, els alumnes hauran de proposar temes de treball, iniciatives o campanyes per tal de fer millorar i incentivar aquest comportament. Així i tot, els representants del consistori també han volgut remarcar el compromís i la bona actitud per part dels nens del poble que tenen la voluntat d'involucrar-se en els temes que afectin el poble.

Un cop explicada la mecànica del consell, s'ha procedit a l'elecció dels membres que el compondran. Aquesta tria s'ha fet a través d'un sorteig on s'han escollit els representants de cada curs fins a obtenir-ne 9. Cal fer esment que aquesta tasca és voluntària, per aquest motiu, si algun dels escollits declina la invitació, es preveu que el pugui substituir un suplent de la seva mateixa classe.

El Consell d'Infants Municipal (CIM) és un òrgan de participació ciutadana pensat pels infants de Riells i Viabrea. Són membres d'aquest Consell tots els nens i nenes de 5è i 6è de l'escola El Bruc. El Consell d'infants es reuneix cada dos mesos, en horari escolar, per parlar i debatre sobre un tema d¡interès municipal. Així mateix, a posteriori de la sessió conjunta a l'escola, els representats (9 en total) es reuneixen fora de l'horari escolar, per conèixer les diferents propostes i consensuar una proposta/idea que defensarà el CIM.

Al final del curs, es realitzarà un acte públic on el CIM entregarà al ple municipal el treball elaborat i el recull de propostes a les quals han arribat amb la finalitat que es puguin dur a terme, en la mesura que sigui possible.
 
Arxivat a