
Ara per ara, la família Santamaria-Serra està negociant la venda del restaurant amb diversos inversors, tant nacionals com internacionals, per evitar el tancament definitiu. Pruna considera que "Catalunya ha de fer quelcom per no perdre aquesta gran referència vallesana al món", i es mostra preocupada perquè un inversor estranger pugui acabar amb la filosofia de proximitat impulsada durant tants anys per Santi Santamaria. "Per què no podria ser una escola de cuina catalana tant estimada, un referent de les nostres produccions, per poder gaudir d'un àpat i comprar el que abans has menjat i agradat per endur-s'ho al seu país?", es pregunta la presidenta d'Asaja.
En el text, Pruna rememora la figura de Santi Santamaria: "Un cuiner que estimava els productes de proximitat i els valorava, un home del Montseny, que dels bolets en feia meravelles... o la sopa de fredolics, la seva senzillesa la feia sublim, com el seu tarannà humil i de bona persona; les estrelles no se li havien posat al cap, ans el contrari, ajudava a tothom que li demanava", destaca. També recorda que fa 30 anys van demanar al xef celoní que els ajudés a promocionar la carn de conill i, "en Santi, gratis i amb molt de gust per ajudar al sector, va introduir-lo a la carta; el 2011, entre els seus plats estrella, encara hi tenia el llom de conill".