Els alcaldes de Breda i Hostalric demanen més freqüències i més connexions del transport públic

Dídac Manresa i Nil Papiol han plantejat les reivindicacions al nou director de serveis territorials del Departament de Territori a Girona

Nil Papiol, alcalde d'Hostalric; Sergi Albrich, serveis territorials a Girona; i Dídac Manresa, alcalde de Breda
Nil Papiol, alcalde d'Hostalric; Sergi Albrich, serveis territorials a Girona; i Dídac Manresa, alcalde de Breda | Aj Breda
15 de març del 2023
Actualitzat a les 18:48h
Els alcaldes de Breda, Dídac Manresa, i d'Hostalric, Nil Papiol, s'han reunit aquesta setmana amb Sergi Albrich, nou director de serveis territorials del Departament de Territori a Girona. La reunió va tenir lloc aquest dimarts a la seu de l'ens a Girona i, a banda de poder-se conèixer els dos alcaldes van posar èmfasi en el transport públic dels dos pobles i, com millorar les freqüències i les connexions d'autobusos i trens amb els municipis de referència de la zona.

Aquesta ha estat una primera presa de contacte, sense cap compromís ferm, però sí amb la voluntat d'estudiar la situació. La intenció dels batlles de Breda i d'Hostalric és tenir millors connexions entre aquests municipis i punts de referència dels seus veïns com pot ser Blanes, a la Selva Marítima, Sant Celoni, al Baix Montseny o Santa Coloma de Farners, la capital de la Selva.

Aquesta millora hauria de passar en l'establiment de millors freqüències de bus, però també en l'àmbit ferroviari en que, des de fa molt de temps. planeja la reivindicació del servei de rodalies i poder-se aprofitar del sistema que sí disposa Sant Celoni amb un ampli ventall d'horaris per poder-se desplaçar a Barcelona.

A Breda, per exemple, la connexió amb bus per desplaçar-se a Sant Celoni és d'un cada dues hores des de dos quarts de vuit del matí fins a dos quarts de vuit del vespre i la freqüència entre Breda i Hostalric o a l'inrevès és de tres viatges diaris.

D'altra banda, el ple que se celebrareà a Breda el dia 27 d'aquest mes de març es portarà a aprovació la sol·licitud d'entrada a l'Autoritat Territorial de Mobilitat de Girona (ATM), cosa que li permetria poder disposar de més serveis.