Enogastronomia i Cicloturisme, dues línies clau al Pla d'Acció de Turisme 2025 del Vallès Oriental

El sector turístic comarcal va reunir-se ahir en el darrer Plenari de l'any en què va aprovar-se el Pla, apostant per la sostenibilitat i la innovació

Un moment del plenari del sector de turístic del Vallès Oriental.
Un moment del plenari del sector de turístic del Vallès Oriental. | Consell Comarcal del Vallès Oriental
Redacció
03 d'octubre de 2024, 10:09
Actualitzat: 10:41h

El sector turístic públic i privat del Vallès Oriental s’ha reunit a la Biblioteca Ca l'Oliveres de Lliçà d'Amunt per celebrar el darrer Plenari Tècnic i Privat, així com el Plenari Polític de l'any. La trobada ha estat presidida pel conseller de Turisme del Consell Comarcal, Àlex Valiente, i el regidor de promoció econòmica de l'Ajuntament de Lliçà d'Amunt, Marc Palet.  

Durant la reunió, s'ha presentat i aprovat el Pla d'Acció de Turisme 2025, tenint en compte l'opinió recollida a través d'una enquesta enviada al sector per prioritzar les accions a desenvolupar. Aquest Pla s'articula en cinc eixos estratègics: creació de producte, gestió de la sostenibilitat i qualitat turística, promoció i comunicació de les propostes turístiques, treballar vers el turisme intel·ligent i la cogovernança entre els agents implicats en el sector turístic del Vallès Oriental.

Durant la jornada, el conseller comarcal de Turisme, Àlex Valiente, ha agraït la feina feta durant l'any, subratllant el compromís i la professionalitat del sector, i ha encoratjat a continuar treballant per un turisme que generi benestar per a tothom.

Entre els projectes més destacats per al 2025, es troben la promoció de les propostes enogastronòmiques del Vallès Oriental, aprofitant que Catalunya serà la Regió Mundial de la Gastronomia, i el desenvolupament de diverses accions en el Pla Estratègic de Cicloturisme que va presentar-se el juny passat. Ambdues iniciatives volen potenciar un turisme sostenible i de qualitat a la comarca.