Interceptat a l'àrea de servei de l'AP-7 del Montseny un camioner que portava 86 quilos de marihuana

La mercaderia col·locada en un doble fons del tràiler tenia un valor de 400.000 euros al metcat negre

Tràiler interceptat amb 86 quilos de marihuana a l'àrea de servei Montseny de l'AP-7
Tràiler interceptat amb 86 quilos de marihuana a l'àrea de servei Montseny de l'AP-7 | Policia Nacional
Redacció
24 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 12:35h
El jutjat de Figueres ha enviat a presó un camioner que transportava 86 quilos de marihuana amagats al doble fons d'un contenidor amb destí a Polònia que al mercat negre tenien un valor de 400.000 euros. Segons informa la Policia Nacional espanyola, els agents van interceptar el tràiler a l'àrea del Montseny de l'autopista AP-7, al terme municipal de Llinars del Vallès. El camió, que volia creuar la frontera i es dirigia al nord d'Europa, portava 81 paquets de cabdells de marihuana envasats al buit. Anaven amagats al doble fons d'un contenidor, ocults entre la mercaderia.

La Policia Nacional espanyola subratlla que amb aquest operatiu donen per desmantellada una organització criminal que es dedicava a vendre i transportar droga des del sud d'Espanya i fins al nord d'Europa. La xarxa tenia com a punt intermedi d'aquesta distribució llocs de la Costa Brava.

La investigació va començar a principis de maig i ha comptat amb la col·laboració de la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), que ha fet vigilàncies de diversos sospitosos al municipi. Arran d'aquests seguiments, la policia va saber que el camió de gran tonatge que es va interceptar a l'àrea de servei de l'AP-7 anava carregat amb marihuana, que s'enviava cap a Polònia.

Matrícules falses
Amb l'objectiu de no aixecar sospites, el camioner portava diverses plaques de matrícula falses. Durant el viatge, les anava alternant, perquè d'aquesta manera la policia no el pogués seguir i les càmeres de vigilància o les que hi ha instal·lades a les àrees de servei no el detectessin.

El camioner va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que en va disposar l'ingrés a presó. L'operatiu que ha permès arrestar-lo, i desmantellar el grup criminal, l'han portat a terme agents de la Policia Nacional espanyola de les comissaries de Sant Feliu de Guíxols i la Jonquera (Alt Empordà).