La defensa de l'habitatge digne i assequible acapara el Festcarrer 2022 a Santa Maria de Palautordera

Es critica la poca contundència dels ajuntaments del Baix Montseny per acabar amb la crisi habitacional

Taula d'habitatge al Festcarrer 2022
Taula d'habitatge al Festcarrer 2022 | Jordi Purtí
Redacció
16 de maig del 2022
Actualitzat el 17 de maig a les 9:42h
El passat dissabte 14 de maig el Festcarrer ha celebrat la seva sisena edició amb un altre èxit d'assistència i participació a Santa Maria de Palautordera. Enguany el Festival autogestionat ha tingut un a única jornada farcida d'activitats. Durant el matí, diferents col·lectius de joves organitzades del Baix Montseny van fer una trobada per compartir lluites i experiències en la repressió tant per part de la Generalitat com per l'Estat, amb el seu sistema judicial i policial. Aquest acte va acabar amb música i un piscolabis per a les assistents a l'acte.

La tarda la va encetar una taula d'habitatge i defensa del territori amb la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny, la PAH del Baix Montseny i la diputada celonina de la CUP, Montserrat Vinyets. Totes les ponents van coincidir en què les lluites per la defensa del territori i l'habitatge digne i assequible són complementàries, que els ajuntaments del Baix Montseny no estan actuant de manera contundent per acabar amb la crisi habitacional i que projectes turístics (amb recursos públics) com el que vol dur a terme l'Ajuntament de Palautordera amb Junts per Catalunya al govern només fan que agreujar el medi ambient amb la massificació i l'augment dels lloguers per l'efecte crida que pot generar el turisme massiu.

Un cop acabat el col·loqui, tres monologuistes van pujar a l'escenari de la plaça de la Vila per a fer esclatar de riure al públic entregat i amb ganes de passar-ho molt bé. Seguidament es va passar al sopar. La vetllada va ser amenitzada amb un concert de les habituals Cireretes, un grup que fa riure i ballar a parts iguals.

Les organitzadores del Festcarrer estan satisfetes amb la participació i amb les noves incorporacions a l'assemblea. I amb aquesta última edició demostren que Palau és un poble viu i no descarten realitzar altres actes durant l'any.