La gírgola del castanyer i la castanya del Montseny es posen en valor en un àpat temàtic a Sant Esteve de Palautordera

Emmarcat en el programa Parc a Taula de la Diputació de Barcelona, el Parc Natural del Montseny, el Consell Comarcal del Vallès Oriental, restauradors i productors uneixen sinèrgies

Publicat el 11 de maig de 2022 a les 17:50
Actualitzat el 12 de maig de 2022 a les 09:44
Amb l'objectiu de promoure la gírgola de castanyer i la castanya del Montseny, així com la gastronomia vinculada al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, el Consell Comarcal del Vallès Oriental i el programa Parc a Taula de Diputació de Barcelona han organitzat aquest dimarts  l'Àpat temàtic de la gírgola de castanyer i la castanya del Montseny, al Restaurant Can Marc de Sant Esteve de Palautordera.

Una activitat adreçada als mitjans de comunicació, divulgadors gastronòmics, gestors públics, restauradors i productors que tinguin interès en conèixer, divulgar, cuinar o cultivar aquests productes alimentaris, amb presència de productors locals i un menú proposat per la futura Associació de Restauradors de Sant Esteve de Palautordera.

Un impuls a un dels sectors més castigats per la pandèmia de la Covid-19, però que malgrat tots els inconvenients han estat capaços de promoure noves iniciatives que tenen suport de les administracions que han animat a restauradors i productors a seguir treballant amb el compromís de tenir-los al costat.

Els trenta-cinc assistents a l'àpat van poder tastar quatre plats dels restaurants La Vall, Kabusha, La Grangeta i Net i un postre del restaurant Can Marc, tots de Sant Esteve de Palautordera. Tanmateix van podert regar-ho amb cervesa del Montseny de castanya i vi El Baluard servit per El Bocamoll.

Productors de la zona com Carles Díaz de Bolet Ben Fet, de Sant Antoni de Vilamajor, que va presentar la gírgola de castanyer; Joaquim Solé de Castanya de Viladrau, va explicar la producció de castanyes del Montseny i derivats; així com Can Nualart de La Garriga va presentar l'oli d'oliva Vera.

I amb ells Dani Fernández i Neus Calam, alcalde i 1a tinent d'alcalde de Sant Esteve de Palautordera; Xavier Roget, assessor de Turisme i Cultura de la Gerència de Serveis d'espais naturals, Diputació de Barcelona; Xavier Navalon, director del Parc Natural del Montseny i reserva de la Biosfera; Jordi Padrós, coordinador en matèria d'espais naturals de la Diputació de Barcelona; i Emilio Cordero, president del Consell Comarcal del Vallès Oriental.

[flaix]1635[/flaix]


[h3]Jornades gastronómiques[/h3]

La promoció d’aquests productes gastronòmics es completarà amb la celebració d'unes jornades gastronòmiques, que se celebraran el cap de setmana del 14 i 15 de maig, on els restaurants de Sant Esteve de Palautordera oferiran menús a base d'aquests dos productes.

També s'oferirà una passejada guiada On són els bolets quan no hi ha bolets?. Les Sortides seran dissabte i diumenge, a les 10h. des del Centre d'Informació de Sant Esteve de Palautordera.

Durant la jornada, també es farà la presentació dels productors i productores a la plaça major de Sant Esteve de 12 a 13 h.