L'AFA de l'Escola Bressol El Blauet de Sant Celoni denuncia retallades

En un comunicat especifica el servei d'acollida de 3/4 de 9 del matí i la reducció d'educadores per estança

Representants de l'AFA de l'Escola Bressol Municipal El Blauet de Sant Celoni
Representants de l'AFA de l'Escola Bressol Municipal El Blauet de Sant Celoni | AFA El Blauet
Nació
26 de gener del 2023
Actualitzat a les 9:57h
L'AFA de l'Escola Bressol Municipal El Blauet de Sant Celoni alerta sobre la manca de finançament arran de l'anunci de la Generalitat de la gratuïtat del 2-3 en un context on la complexitat de l'escola per donar cobertura a tots els infants és més gran. En aquest sentit, denuncia les retallades en el servei d'acollida de tres quarts de nou a les nou del matí i també la reducció d'educadores per estança. Per això, demana una inversió del 6% en Educació que implicaria la gratuïtat i universalitat del servei tal i com plantejava la ILP Educació del 2016.

Des de l'AFA també es convida als partits polítics a reprendre el diàleg amb l'objectiu que les famílies no hagin de patir les retallades i haver de fer la feina que pertocaria a l'administració. Amb aquesta intenció, s'ha enviat una moció a tots els partits polítics representats a l'Ajuntament de Sant Celoni perquè sigui debatuda en sessió plenària.

L'Associació de Famílies d'Alumnes demana que s'aturi el discurs de la davallada d'ingressos, disminució de les ràtios, la derogació del Decret 282/2006 de la Generalitat de Catalunya que regula el màxim d'infants per grup i el mínim de professionals i la redacció d'un nou decret digne per a la petita infància i un finançament a les escoles bressol suficient i equitatiu.

També fa seva les reivindicacions del col·lectiu de mestres de l'escola bressol pel que fa a l'abús de temporalitat i interinatge a més de les condicions d'externalització i precarietat de l'escola bressol i reivindica la categoria de mestra a l'escola bressol i la plena consideració del tronc únic d'ensenyants on poder demanar plaça dins la pròpia bossa de gestió de professionals.

Igualment denuncien la precarització del col·lectiu altament feminitzat, que impacta la conciliació familiar, sense substitucions des del primer dia de baixa laboral. L'AFA de l'Escola Bressol Municipal El Blauet fa constar el seu suport al col·lectiu de bressol i a la plataforma "Dignitat pel 0-3" i també exigeix escoles bressol públiques, gratuïtes i de qualitat, per a tothom.
 
Arxivat a