L'Ajuntament d'Hostalric haurà de retornar subvencions rebudes i no justificades de la restauració del castell

El Ministeri d'Hisenda reclama 318.779,34 euros invertits en el període 2015-2019, però que sobrepassa l’execució de la fase 1 del projecte

Castell d'Hostalric
Castell d'Hostalric | Jordi Purtí
NacióBaixMontseny
07 de desembre del 2022
Actualitzat a les 12:35h
L'Ajuntament d'Hostalric haurà de retornar al govern de l'Estat l'import de les diferents subvencions que el consistori va sol·licitar a partir de l'any 2011 a diferents ens supramunicipals per a l'execució de la fase 1 del projecte de restauració del Castell d'Hostalrici que, finalment, no es va destinar a aquests treballs.
 
En aquest sentit, l'obra de la fase 1 de restauració del Castell d'Hostalric es va acabar executant per un import final de 500.419,30 euros, inferior al valor total de les subvencions sol·licitades -782.577,36 euros-. Per tot plegat, el Ministeri d'Hisenda reclama ara al consistori que liquidi la subvenció atorgada i faci front a la diferència restant -un total de 318.779,34 euros- en no haver pogut justificar aquest sobrefinançament.
 
Glòria Joaquim, regidora d'Hisenda, explica que "desconeixem a quin destí el govern municipal d'aquell moment va destinar la partida de 318.779,34 euros provinent de fons subvencionats, però el que sí sabem és que no es van invertir en el projecte de restauració del Castell, com així ho indica l'informe d'intervenció de l'Ajuntament". Glòria Joaquim, a més, afegeix que "el fet d'haver de retornar ara aquesta quantia limitarà la capacitat de l'Ajuntament per a poder executar més inversions en el proper exercici".
 
Així, l'Ajuntament d'Hostalric es veu en l'obligació en aquests moments de retornar al govern de l'Estat les quantitats econòmiques obtingudes en el seu moment de l'obra de la fase 1 del projecte de restauració del Castell; i que actualment figuren en el tancament del compte corrent del consistori com a romanent de tresoreria.
 
En aquest sentit, l'Ajuntament, a l'espera que el Ministeri d'Hisenda resolgui favorablement la sol·licitud de fraccionament del pagament que ha demanat el consistori, estudiarà jurídicament com reclamar responsabilitats per aquesta causa i es reserva el dret a emprendre les mesures que estimi oportunes.