Marc Rodellas elabora el pastís de Sant Jordi per la Generalitat

El pastisser de Sant Celoni el lliurarà al president de la Generalitat, Artur Mas, el divendres dia 20

Redacció
17 d'abril del 2012
Marc Rodellas, millor Jove Mestre Artesà Innovador
Marc Rodellas, millor Jove Mestre Artesà Innovador | Jordi Purtí
Marc Rodellas, millor Jove Mestre Artesà Innovador Foto: Jordi Purtí

El pastisser de Sant Celoni, Marc Rodellas, aquest divendres 20 d'abril lliurarà al president de la Generalitat, Artur Mas, el pastís que cada any el Gremi de Pastissers de Barcelona ofereix com a obsequi a la Generalitat amb motiu de la celebració, el proper dilluns 23 d'abril, de la Diada de Sant Jordi. Es tracta d'una creació única elaborada cada any per un preofessional del sector i vinculada amb la festivitat del patró de Catalunya.

Rodellas ha explicat a Baixmontseny.info que serà un pastís molt visual i de lectura ràpida disposat en quatre capes i fet amb un pa de pessic de color vermell que en el moment de tallar-se quedarà dibuixada la senyera en descobrir-se la muselina de pressec que hi haurà entre capa i capa. Pel que fa a la decoració el pastís tindrà incorporat l'escut de Sant Jordi amb la creu fet de xocolata i una rosa de sucre en forma de "piruleta". Marc Rodellas té com a coil·laboradors el seu germà Jordi Rodellas i la matarotina Laura Martín.

Aquest és el segon any consecutiu que un pastisser del Baix Montseny elabora el pastís del Gremi per obsequiar la Generalitat. L'any passat la responsabilitat va ser de Lluís Costa, de Sant Esteve de Palautordera.

Rodellas, un valor a l'alça
Marc Rodellas és un pastisser molt jove però que en aquests darrers anys ha acumulat premis i guardons. El més recent li van concedir a finals de l'any 2011 en ser considerat el Millor Jove Mestre Artesà Innovador. Un premi que té la finalitat de fomentar innovacions per millorar la qualitat i la bona imatge dels productes artesans de Catalunya. Rodellas, també va ser notícia l'any 2010 després de ser el guanyador del Trofeu Lluís Santapau al millor xocolater 2010.