
Intervencions arqueològiques a la Força de Vilamajor Foto: Aj Sant Pere de Vilamajor
El Centre d'Estudis de Sant Pere de Vilamajor està portant a terme prospeccions arqueològiques a la zona del castell de Vilamajor. De fet, durant aquest mes de novembre s'està redactant la memòria dels treballs fets durant els mesos de setembre i octubre amb el vist-i-plau del departement de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i que tenien l'objectiu de conèixer l’estat dels fonaments de la Torre Roja i de l’església de Sant Pere de Vilamajor i tenir un major coneixement dels estrats de la zona castral. Aquesta primera fase s’ha centrat en un espai controlat de 3 per 3 metres, a l’espai entre la torre i l’església.
Properament, es vol començar una segona fase d’intervencions en base al que s’ha descobert en la primera fase i es preveu que tingui una duració més prolongada en el temps. L’equip d'arqueòlegs col·laboradors del CESPV està format per Jordi Nogués, Lluís Campuzano, Virgínia Cepero i Ma Teresa Verdaguer, tots ells de Sant Pere i Sant Antoni de Vilamajor.
Segons el coordinador del Centre d’Estudis, Higini Herrero, properament, segurament durant el mes de gener, es realitzarà una exposició pública dels resultats de les actuacions i d’on i perquè es preveu actuar els propers mesos. S'informarà amb antelació a través delo web municipal.
La forma urbana
La Força de Vilamajor ja havia estat estudiada per insignes historiadors, com Mercè Aventín, per exemple, gràcies a la nombrosa informació documental de les estades dels comtes reis catalans al castell.
Aquestes actuacions compten amb el suport de l’Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor i la parròquia.