Obertura del camí de la via ciclista a l’estació de Riells i Viabrea-Breda

És el primer pas del procés que acabarà amb l'esperada via ciclista que donarà una alternativa a aquells que no tinguin vehicle privat per arribar a l'estació de forma còmoda i segura.

Obres per a la construcció de la futura via ciclista de Breda i Riells i Viabrea
Obres per a la construcció de la futura via ciclista de Breda i Riells i Viabrea | AJB
Redacció
20 de setembre del 2018
Actualitzat a les 10:43h
Aquest dimecres han començat els treballs d'obertura del camí de la via ciclista a l'estació de RENFE de Riells i Viabrea-Breda, primer pas del procés que acabarà amb l'esperada via ciclista que donarà una alternativa a aquells que no tinguin vehicle privat per arribar a l'estació de forma còmoda i segura.

La tasca actual consisteix en la tala d'arbres i adequació del terreny del traçat de la futura via ciclista. Mentre duri aquesta fase del procés es poden produir talls de circulació en un carril de la carretera GI-552, d'accés a Breda. Es donarà pas alternatiu mitjançant senyals quan es produeixin aquests talls. L'obertura del camí es pot allargar uns 2 mesos aproximadament. Posteriorment es donarà pas a la creació de la via.

La via ciclista recorrerà un traçat de 2 quilòmetres paral·lel a la carretera GI-552 pel seu marge dret. El vial estarà pavimentat amb sauló estabilitzat amb calç i tindrà una amplada de 3 metres. Per altra banda, la separació amb la carretera serà entre els 3 i 5,5 metres al llarg del recorregut. Per a completar l'actuació es construirà un pont de 25 metres de llargada i 3,4 metres d'amplada per salvar la Riera de Breda. També s’adaptarà la cruïlla entre les carreteres GI-552 i GIV-5523, d'accés a l'estació.

L'actuació també contempla una nova connexió amb el camí de Can Sagristia. Finalment, s'aprofitaran les obres de construcció de la via ciclista per fer arribar el cable de fibra òptica des de la carretera C-35 per a completar la instal·lació de la xarxa de fibra que s'està desplegant dins del nucli de Breda. La previsió és que els treballs puguin estar finalitzats al mes de desembre, tot i que des de l'Ajuntament de Breda es pren aquesta data amb prudència i no es descarta que s'acabin durant el primer trimestre de 2019.
Arxivat a