Sant Hilari decideix com serà la remodelació de la plaça Moragues

La plaça dedicada al general Josep Moragues recuperarà l’aigua del fossat després d’un procés de participació ciutadana

La plaça Moragues de Sant Hilari Sacalm un 11 de Setembre
La plaça Moragues de Sant Hilari Sacalm un 11 de Setembre | Aj Sant Hilari Sacalm
Redacció
24 de setembre del 2021
Fins al 15 de setembre, hilariencs i hilarienques han pogut votar entre tres opcions, validades per la Fundació Fita, per decidir com prefereixen que siguin les millores de la plaça Moragues, la proposta guanyadora dels Pressupostos Participatius 2021. L’opció B s'ha imposat als altres dos projectes de remodelació i això implica que el terra serà de sauló, que la plaça tornarà a tenir el fossat ple d'aigua i que aquest s'envoltarà d'una zona enjardinada per protegir el monument dedicat al general Josep Moragues. L’opció A oferia el projecte d’una plaça sense aigua i l'opció C es mostrava molt fidel a la plaça original i proposava un paviment amb un to més vermellós.

En el procés de votacions de les millores hi han participat 329 persones i el resultat final és de 144 vots per '’opció B, 122 per l'opció A i 63 per l'opció C. Un cop decidit el projecte guanyador, les obres començaran durant aquest últim semestre amb l'objectiu que la remodelació d'aquest espai públic al centre de Sant Hilari Sacalm sigui una realitat abans que acabi l'any. Coincideix que enguany es compleixen tres dècades de la inauguració de la plaça Moragues.

Les cinc propostes amb més vots dels Pressupostos Participatius 2021 van ser les millores a la plaça Moragues (100 vots), la col·locació d'un contenidor d'oli usat i minideixalleria (89 vots), la construcció d’un parc infantil a la plaça Lluís Companys (62 vots), la creació d'una zona de bicis i moto trial (60 vots) i la renovació de l'entrada del municipi (51 vots).

L'equip de govern de l'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm seguirà insistint en la importància d'implicar a la ciutadania en decisions importants del poble.