
Simulació de l'esglesiola prerromànica de Sant Pere de Vilamajor Foto: Aj. Sant Pere de Vilamajor
El Centre d'Estudis de Sant Pere de Vilamajor va presentar el passat 28 de febrer les troballes que s'han trobat en la primera fase de la prospecció arqueològica a la zona de La Força de Vilamajor. El projecte arqueològic està dividit inicialment en dues fases. L’objectiu de la primera actuació ha estat conèixer l’estat dels fonaments de la Torre Roja i de l’església de Sant Pere de Vilamajor i tenir un major coneixement dels estrats de la zona castral.
Durant la presentació es van presentar les troballes que inclouen tombes, el mur de la que podria ser l'esglesiola prerromànica del prevere Orila, diverses monedes, peces de ceràmica, de metall i més de 1.200 ossos del cementiri de l'antiga església. Amb l'estudi de les troballes es creu que molt probablement s'ha localitzat l'esglesiola i ara es vol continuar per a localitzar-ne l'absis.
Segons el coordinador del Centre d'Estudis, Higini Herrero, properament, es vol començar una segona fase d’intervencions en base al que s’ha descobert en la primera fase i es preveu que tingui una duració més prolongada en el temps.
Aquestes actuacions compten amb el suport de l’Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor, la Generalitat de Catalunya i la parròquia.