26
de novembre
del
2015
Actualitzat
a les
17:46h
Restaurant Estany Clar, amb una estrella Michelin Foto: Guia Michelin
El Berguedà és, un any més, un territori de dues estrelles Michelin. Ahir al vespre es van donar a conèixer les noves distincions pel proper anys i dos restaurants de la comarca repeteixen amb el reconeixement que ja ostenten des de fa uns quants anys. L'Estany Clar de Cercs manté l'estrella que ostentava, igual que ho fa el Els Casals, que es manté entre els gairebé 150 restaurants de l'Estat espanyol que n'ostenten una.
A Catalunya, quatre nous restaurants han encès aquesta nit la seva primera estrella Michelin. Es tracta dels establiments barcelonins el Disfrutar, de Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, i l'Hoja Santa, d'Albert Adrià i Paco Méndez. A més, la prestigiosa guia vermella també ha atorgat una primera estrella a la cuina contemporània empordanesa de l'Hotel Restaurant Empòrium de Castelló d'Empúries i al Tresmacarrons del Masnou. D'aquesta manera, la Guia Michelin 2016 referma l'aposta de per la pedrera gastronòmica i fa pujar al selecte grup dels biestrellats només dos restaurants, el Zaranda, del Castell Son Claret de Mallorca, liderat pel xef format a Can Fabes Fernando Pérez Arellano, i el Coque de Madrid.
MAPA Catalunya, un país de 60 estrelles Michelin
Més informació sobre estrelles Michelin 2015
Restaurant Els Casals de Sagàs, que manté l'estrella Michelin. Foto: Els Casals.