
Ester Olmedo i la seva parella, propietaris del Frankfurt Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs
Sara Fábregas del Saltatapes, un restaurant que també està situat al passeig de la Indústria i que ha obert recentment, afirma que abans de començar la Patum van fer una comanda de 900 litres de cervesa, que són uns 30 de barrils. Hores d'ara, no descarten haver-ne de demanar més abans d'arribar a l'equador de la festa. D'aigua en van encomanar 700 unitats, 20 caixes de 35 unitats cadascuna. Aquests primers dies de Patum, a més a més, tenen la previsió de servir uns 800 cafès. Sara Fábregas assenyala que per afrontar Patum han triplicat la plantilla.

Sara Fábregas treballa al restaurant Saltatapes de Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs
Des d'un altre bar molt cèntric de la ciutat de Berga, l'històric bar Cal Negre, a la plaça de Sant Joan, la cervesa també és la beguda estrella. Per Patum viuen una de les èpoques amb més feina de l'any, sobretot per la seva situació estratègica en l'itinerari de les passades de dimecres i dissabte. Obren cada dia a dos quarts d'11 del matí i tanquen de matinada. Els seus responsables, els germans Villegas, asseguren que el que els clients consumeixen més és cervesa, aigua i barreja, tot i que la cervesa és la beguda més buscada quan fa calor.
El dimecres és el dia que es ven més barreja
Al bar El Retorn, al carrer Albéniz, el seu propietari, en Vicenç, un veterà de les Patums darrere la barra, comenta que el dimecres és el dia que es ven més barreja, possiblement perquè és la jornada de Corpus en què els patumaires de casa, els de Berga, hi posen "més ganes", diu. En aquest establiment han previst vendre d'entrada 100 litres de barreja i 600 litres de cervesa.