Acaba la inhabilitació de Montse Venturós: «He continuat obeint el mandat popular»

L'alcaldessa no pot reprendre legalment les obligacions a l'ajuntament sense que la revalidin les urnes, si bé destaca que "si la repressió volia anular la meva representativitat i capacitat política, no ho ha aconseguit"

01 d'abril del 2019
Actualitzat a les 12:45h
Montse Venturó en una compareixença de premsa (arxiu).
Montse Venturó en una compareixença de premsa (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
Montse Venturós acaba aquest dilluns 1 d'abril el període de sis mesos d'inhabilitació legal per a exercir un càrrec públic amb què va condemnar-la el jutjat de Manresa per no haver despenjat l'estelada de la façana de l'Ajuntament de Berga en les dues campanyes electorals del 2015. La inhabilitació de l'alcaldessa de Berga va fer-se efectiva el passat 4 d'octubre, moment en el qual va deixar de presidir els plens i signar documents com a tal, si bé durant aquest temps ha coordinat l'equip de govern.

Venturós ha fet públic un escrit aquest matí on exposa que "avui s'han acabat els sis mesos d'inhabilitació legal per a exercir el càrrec d'alcaldessa imposats per la justícia espanyola", si bé "aquests sis mesos en realitat en seran vuit, ja que només podré recuperar la condició legal d'alcaldessa si les urnes revaliden aquest mandat". Malgrat que la inhabilitació acaba avui, l'alcaldessa no pot tornar a assumir el seu paper al plenari ni les funcions legals del càrrec. No obstant, continuarà desenvolupant el paper polític com fins ara. En inhabilitar-la l'octubre passat, al ple va entrar una nova persona de la llista de la CUP, que va obtenir un total de sis regidor en els comicis de 2015. 

"La condició real , però, no l'he perduda mai i la continuaré exercint fins al final del mandat. Hem derrotat políticament la inhabilitació. Si la repressió volia anular la meva representativitat i capacitat política, no ho ha aconseguit", destaca Venturós en el text. "Durant aquests sis mesos he continuat obeint el mandat popular. Una immensa majoria social berguedana ha neutralitzat aquesta inhabilitació", ha afegit en un tuit. 
 
Arxivat a