Berga Grup Independent valida el pressupost del consistori després d'incloure 14 línies d'acció

Judit Vinyes i Lluís Minoves fan confiança a la CUP i ERC «perquè els projectes es duguin a terme», però adverteixen que vetllaran perquè es facin realitat

19 de març del 2024
Judit Vinyes i Lluís Minoves han explicat els acords subscrits amb l'equip de govern
Judit Vinyes i Lluís Minoves han explicat els acords subscrits amb l'equip de govern | Lídia López

Els pressupostos 2024 de l'Ajuntament de Berga ja són, de facto, una realitat. I és que després que Junts per Berga fer l'anunci sobre el seu sí aquest matí emetent un comunicat de premsa, aquesta tarda ha estat el torn de Berga Grup Independent de fer públic que votaran a favor dels comptes després que els dos regidors del grup hagin pogut negociar i acordar amb l'equip de govern, de la CUP i ERC, la inclusió de 14 línies d'actuació que contemplen diferents terminis per fer-los realitat: a curt, mitjà i llarg termini.

Judit Vinyes i Lluís Minoves han posat en relleu que l'entesa parteix de la voluntat de "treballar per millorar la ciutat", emfatitzant que "per això hem entrat a l'Ajuntament". D'aquesta manera, els dos membres de BeGI han posat de manifest que les trobades amb els representants de la CUP i ERC han estat "productives" i que "som el grup que més vegades ens hem reunit amb el govern", tot i recalcar que "mantenim el nostre esperit de fiscalització i sentit crític". És per aquest motiu, i entenent que "estem al mateix vaixell", que els independents han optat enguany per "donar un vot de confiança perquè els projectes es duguin a terme", però deixant clar que, en cap cas, és una carta blanca: "No farem com altres grups que aproven els pressupostos any rere any sense que es compleixin els acords", ha declarat Vinyes.

I què és el que ha proposat BeGI? A curt termini, les actuacions que han posat sobre la taula de l'equip de govern són, principalment, de millora de la via urbana: instal·lar bancs i fanals al camí dels Enamorats i el camí cap a Avià (35.000 euros), embellir les rotondes d'accés al municipi (22.500 euros), millorar la senyalització vertical dels carrers de la ciutat (15.000 euros), arranjar els jardins de Berga (45.000 euros), reforçar el manteniment dels camins de Queralt (15.000 euros) i millorar l'entorn de l'escola bressol Flor de Neu (7.500 euros).

A mitjà termini, Vinyes i Minoves proposen millorar els passos de vianants amb més il·luminació i apostar per formats més visibles com amb dissenys en 3D per dotar-los de més seguretat, fent especial èmfasi en zones sensibles com la carretera de Sant Fruitós, el carrer Pere III o la zona de l'Hospital de Berga. També fan menció a engegar l'engranatge per a l'elaboració d'un estudi per a la remodelació del Mercat Municipal i donar més suport a les entitats de la ciutat a través de subvencions.

En matèria d'urbanisme, Minoves ha recordat que el consistori té pendent de modificar el POUM: "Tothom se'n va omplir la boca durant la campanya electoral, i ha passat quasi un any sense que s'hagi fet res". Així, BeGI ha buscat el compromís de l'equip de govern per posar fil a l'agulla en aquesta qüestió, que ha de permetre impulsar canvis d'usos en diferents locals del Barri Vell, esmenar errades, definir l'emplaçament de la futura estació de busos i començar a treballar per un projecte a llarg termini -visió 2030- que els independents portaven al programa electoral: el Parc de vida, un espai d'esport i salut que ha d'incloure una pista d'atletisme de 400 metres i altres recursos per a la pràctica de l'activitat a l'aire lliure a la zona de la Valldan. Finalment, també s'han referit a la millora de la plaça de la Font del Ros i la de Santa Eulàlia.

A banda del Parc de vida, Berga Grup Independent ha posat sobre la taula una bateria d'accions en matèria d'equipaments esportius, amb diferents terminis d'execució i que se situen a la zona esportiva Toni Sabata i al Camp de Futbol Municipal. En el primer emplaçament, les accions van des de la renovació de les moquetes de la pista de tennis a la creació de tres noves pistes de pàdel, la construcció de nous vestidors i la reserva d'un espai on preveure el futur creixement de les instal·lacions. Pel que fa al camp de futbol, han demandat un dipòsit pluvial i l'arqueta de filtració de les aigües, i l'anivellament i remodelació del camp de futbol 7 annex.

Més enllà d'aquest plantejament, tant Vinyes com Minoves donen per fet que l'agenda de treball els pròxims mesos de l'equip de govern ha de contemplar la resolució de les carpetes pendents des de fa anys, com l'arribada de l'aigua a Queralt, Inbergatur, la urbanització dels Pedregals, la renovació de la gespa al camp de futbol i els filtres de cautxú o el projecte d'estació d'autobusos. "Confiem perquè ens han escoltat i ens han anat proposant partides. Només volem que s'executin els projectes perquè es facin coses per Berga", ha sentenciat Lluís Minoves, mentre que Judit Vinyes ha reconegut que "ens hauria agradat que aquesta tasca que s'ha fet individualment amb cada grup s'hagués treballat conjuntament".
 

Arxivat a