Josep Lara i Abel Garcia fan el salt a la Diputació de Barcelona

Els fins ara president i vicepresident del Consell Comarcal han estat contractats com a personal eventual entre de la vuitantena de nous assessors de la DiBa

Nació
01 d'agost de 2023, 18:55
Actualitzat: 18:57h
Josep Lara i Abel Garcia, en una compareixença
Josep Lara i Abel Garcia, en una compareixença | Consell Comarcal del Berguedà
El nou mandat a la Diputació de Barcelona (DiBa) comença amb cares berguedanes conegudes. Es tracta d'Abel Garcia (PSC) i Josep Lara (Junts), que aquesta han iniciat una nova etapa professional com a personal eventual a la DiBa. S'escau que, després d'haver treballat plegats al govern del Consell Comarcal del Berguedà (CCB) durant anys, ambdós passen a ser càrrecs de confiança de la Diputació.

Per la seva banda, Garcia és un dels 29 assessors tècnics contractats. Està adscrit a l'Àrea d'Esports i Activitat Física de la Diputació i el seu nivell retributiu serà el definit com a N4 (5.393,15 euros mensuals). En canvi, Lara serà assessor del grup polític de Junts, d'una llista de 52 persones eventuals que assessoraran les diferents formacions presents a la DiBa. La seva retribució serà l'establerta al grup N5 (4.072,13 euros al mes). De fet, en aquesta llista també s'hi troba la politòloga berguedana Júlia Francàs, amb un salari de la categoria N4. En total, són 81 assessors i assessores contractats a la Diputació, que segons estipula la llei, pot tenir un màxim de 133 eventuals en plantilla. 

Després de les eleccions municipals del maig, tant Garcia com Lara optaven a l'alcaldia dels seus municipis, Berga i Guardiola de Berguedà respectivament. El socialista s'ha tornat a situar a l'oposició de l'Ajuntament de Berga, i també és conseller a l'oposició al CCB. Així mateix, Lara va perdre la vara d'alcalde davant l'independent Ferran Sayes i ha quedat fora de la formació del nou Consell Comarcal.

El nou equip de govern de la DiBa està encapçalat per la socialista Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, i també comptarà amb Marta Farrés (PSC-CP) com a vicepresidenta primera; Dionís Guiteras (ERC-AM) com a vicepresident segon; Candela López (ECP-C) com a vicepresidenta tercera; Marc Castells (Junts per Igualada) com a vicepresident quart; Eva Baró (ERC-AM) com a vicepresidenta cinquena; Maria Eugènia Gay (PSC-CP) com a vicepresidenta sisena i Josep Triadó (Junts) com a vicepresident setè. A banda, s'estructurarà en 14 àrees executives. Així mateix, hi haurà un total de 51 diputats provincials.