El Ministeri d'Hisenda demana a l'Ajuntament de Berga que redueixi el termini de pagament a proveïdors

L'equip de govern assegura que la carta és un recordatori general a les administracions que estan per sobre dels terminis, i afirma que estan prenent mesures per millorar la situació

Imatge d'arxiu de la façana de l'Ajuntament de Berga
Imatge d'arxiu de la façana de l'Ajuntament de Berga | Adrià Costa
18 de juny del 2024
Actualitzat a les 20:43h

El Ministeri d'Hisenda i Funció Pública ha demanat a l'Ajuntament de Berga que prengui les mesures escaients per reduir el termini de pagament a proveïdors. Així ho han fet saber els regidors de Berga Grup Independent (BeGI) en una compareixença, aquest dimarts, per fer balanç del primer any de mandat. Una situació que, per a la portaveu del grup, Judit Vinyes, és una mostra més de la "pèssima gestió econòmica d'aquest Ajuntament".

"El Ministeri d'Hisenda ha enviat una carta comunicant la conveniència d'adoptar mesures per evitar demora en els terminis de pagament a proveïdors", ha afirmat la regidora, que ha valorat que la missiva corrobora "la nostra insistència als plens, durant tot un any, demanant a l'equip de govern que faci el favor de prendre mesures per pagar els proveïdors quan toca". "Hem dit moltes vegades que les persones que treballen per a l'Ajuntament, les empreses que cedeixen un servei o elaboren projectes, el que sigui, no poden cobrar a més de 90 dies", ha insistit la independent.

Segons les dades recopilades en els informes trimestrals, el període mitjà de pagament de l'administració berguedana durant el 2023 va ser de 79,02 dies el primer trimestre, 99,26 el segon, 133,67 el tercer, i 134,02 dies el quart trimestre. "L'Ajuntament de Berga està fent malament el pagament als proveïdors. Està incomplint la llei", ha etzibat Vinyes, que ha insistit que aquest "descontrol" amenaça directament l'estabilitat del deute de la corporació: "Quan tu tens factures pendents, i a més a més, no tens ni idea de quantes vindran perquè estem farts d'aprovar cada ple factures del 2022 i del 2023, tenim més deute", ha incidit.

Amb tot, des de BeGI estan a l'espera de poder accedir a aquest document i donar a conèixer a la població els requeriments d'Hisenda al consistori. "Considerem que és important que la ciutadania sàpiga com de mal gestionada està l'economia d'aquest Ajuntament", ha compartit la regidora, que ha reclamat que "esperem que els mesos vinents hi hagi un canvi d'actitud, perquè no podem continuar així". "Aquest Ajuntament es gasta els diners d'una manera discrecional, sota els seus criteris, i no tenen en compte les necessitats de Berga. I això ha de canviar, perquè la ciutat no s'ho mereix", ha culminat Judit Vinyes. 

Preguntat per aquest mitjà, el regidor d'Hisenda, Moisès Masanas, ha detallat que la carta respon al fet que "el ministeri, de manera sistemàtica, fa recordatoris generals a les administracions públiques que estem per sobre dels terminis que estableix la llei". Sigui com sigui, ha afirmat que "estem prenent mesures per reduir terminis", tot i posar en evidència que "la situació econòmica actual de l'Ajuntament és millor que en temps passats, no massa llunyans".

Arxivat a