Els plats de caça i tòfona es reparteixen a les cartes de 13 restaurants del Berguedà

Hostaleria i Turisme enceta una nova edició de la campanya gastronòmica d'hivern, que també inclou la ruta de sopars maridats

Els comensals podran gaudir d'una trentena de plats i quatre menús diferents
Els comensals podran gaudir d'una trentena de plats i quatre menús diferents | Hostaleria i Turisme del Berguedà
Redacció
17 de gener de 2025, 15:45
Actualitzat: 15:48h

Hostaleria i Turisme del Berguedà engega una edició de la campanya de la Cuina de la Caça i la Tòfona. Enguany, establiments associats a l'entitat oferiran menús i plats que inclouran la caça i la tòfona com a ingredient destacat fins al 16 de març. A més, els mesos de febrer i març tindrà lloc una nova ruta de sopars maridats en el marc de la mateixa iniciativa.

Per a Hostaleria i Turisme, la temporada de la tòfona i la caça és "un referent al calendari culinari del Berguedà". Segons la presidenta de l'associació, Sílvia Culell, aquesta campanya gastronòmica, a més de reflectir la tradició de la comarca, també pretén "posar-se al costat de la necessitat d'apostar per un model de caça sostenible dins de la natura i compatible amb la resta d'activitats de la comarca", a més de "reconèixer els valors culturals de la caça i les funcions que realitza dins de la societat".

D'aquesta manera, els 13 restaurants que s'han sumat a la nova edició de la Cuina de la Caça i la Tòfona són: Niu Nou (Bagà), Ca l'Amagat (Bagà), Susèn (Saldes), La Barana (Berga), La Cabana (Berga), el Recó de l'avi (Guardiola de Berguedà), Cal Marçal (Puig-reig), Els Roures (Castellar del Riu), Font Freda (Castellar del Riu), La Candela (Gironella), La Muntanya (Castellar de n'Hug), Cal Majoral (L'Espunyola) i Sant Cristòfol (Santa Maria de Merlès). 

Els comensals podran gaudir de preparacions com el caneló de carn de senglar amb beixamel de poma, la brotxeta de cabirol amb pèsols negres i camagrocs, els ous estrellats amb tòfona, el llom de cérvol i castanyes amb fonoll, o el gelat de tòfona amb poma de muntanya i xocolata mentre duri la campanya. Aquests són només alguns exemples del total de 27 plats i 4 menús disponibles als establiments que s'han adherit a la campanya, en un llistat de preparacions i preus que es pot consultar a la web d'HiT.

Més endavant, es faran públic els detalls de la nova ruta de sopars maridats al voltant de la caça i la tòfona. De moment, s'ha confirmat que se celebraran entre el 6 de febrer i el 13 de març, en un total de sis restaurants: Ca l'Amagat, Cal Marçal, La Barana, Font Freda, La Candela i Els Roures. Aquests àpats s'acompanyaran amb els vins dels cellers de la DO Pla de Bages i gaudiran d'un preu especial.