La ruta de sopars maridats de la campanya de la Cuina del Bolet al Berguedà arrenca aquest dijous, 10 d'octubre. Com en les darreres ocasions, els establiments oferiran una degustació de menús amb el bolet com a protagonista a un preu promocional de 45 euros, i maridats amb vins de la DO Pla de Bages, patrocinador d’aquests àpats.
Segons l’Associació d'Hostaleria i Turisme del Berguedà, la proposta dels sopars maridats s’ha consolidat com una iniciativa d’èxit per l'entitat. La proposta va arrencar en la temporada de la caça i la tòfona i es va estendre a la campanya del bolet, despertant l'interès dels restauradors i deixant fins i tot establiments en llista d’espera per la pròxima edició. “No només els comensals ens demanen que repetim i ampliem aquesta ruta, sinó que ens hem trobat amb més restauradors que hi volen participar”, ha explicat la presidenta de l'agrupació, Sílvia Culell, que s’ha mostrat molt satisfeta de la bona acollida que ha tingut la proposta.
D'aquesta manera, aquest 2024, la proposta s’ha tancat amb sis sopars aquesta tardor. Tal com ha posat de manifest Culell, la tria s’ha fet amb la voluntat de deixar palès que es tracta d’una associació “que vol fer comarca”, i per això s’han triat restaurants de l’alt i el baix Berguedà, oferint l’oportunitat també a establiments que s’estrenen en aquesta iniciativa. La ruta engega aquest dijous, 10 d’octubre, i s’allargarà fins al 21 de novembre. Les cites seran totes en dijous a excepció de la del 30 d’octubre, que s’ha passat a dimecres per no coincidir amb la Castanyada. A més, s’ha deixat lliure el 14 de novembre, per oferir un descans als comensals que participen en tots o a pràcticament tots els àpats.
El calendari de la ruta de sopars maridats del bolet aquest 2024
- 10 d’octubre: Hostal Pedraforca (Saldes) amb Abadal
- 17 d’octubre: Cal Majoral (L'Espunyola) amb Collbaix
- 24 d’octubre: La Cabana (Berga) amb Oller del Mas
- 30 d'octubre: El Forn (Gósol) amb Solergibert
- 7 de novembre: Els Roures (Castellar del Riu) amb Les Acàcies
- 21 de novembre: Cal Marçal (Puig-reig) amb Celler Cooperatiu Artium
Les reserves per participar en els sopars ja estan obertes, trucant directament als establiments participants. Tots els àpats de la ruta s’iniciaran a les 20.30 hores.