Amb l'esperó del premi, la programació del 37è Festival de Torroella de Montgrí d'aquest 2017 tindrà com a protagonistes tres grans noms de la música antiga, com són Bach, Telemann i Monteverdi, amb l'afegit de l'homenatge al gran pianista bilbaí Joaquín Achúcarro, que ha actuat de forma ininterrompuda en les últimes 25 edicions. En el concert inaugural del 29 de juliol interpretarà el Concert per a piano i orquestra en La menor de Grieg i les Noches en los jardines de España de Falla amb l’Orquestra Simfònica del Vallès.
El concert de cloenda, del 20 d’agost, també serà una vetllada d’homenatge a Achúcarro, protagonitzada per quatre dels seus millors deixebles, l’italià Alessio Bax, la canadenca Lucille Chung i els espanyols Marta Espinós i Daniel del Pino, que al costat de l’Orquestra de Cambra Amadeus de la Ràdio Polonesa interpretaran els concerts per a un, dos, tres i quatre pianos de Bach.
Protagonisme de la música antiga
La música antiga té un paper destacat en la programació del Festival de Torroella de Montgrí, amb set concerts que giraran al voltant de tres compositors, Johann Sebastian Bach, Georg Philipp Telemann, i Claudio Monteverdi i els seus contemporanis a Venècia.
Bach protagonitzarà el concert que servirà de preàmbul al Festival amb el jove clavicembalista francès Benjamin Alard, que interpretarà les Variacions Goldberg. Bach també compartirà protagonisme amb Telemann, de qui es commemora el 250è aniversari de la seva mort, en el concert que oferirà la prestigiosa Acaemy of Ancient Music.
El conjunt francès Ensemble La Fenice, amb el seu director Jean Tubéry, protagonitzarà, amb tres concerts, el Dia Monteverdi que el Festival de Torroella dedica a commemorar el 450è aniversari del naixement del compositor italià. L'Acadèmia 1750, per la seva banda, brindarà en la seva nova visita al festival un programa clàssic amb obres de Haydn, Mozart i Beethoven.

Els organitzadors del Festival de Torroella, aquest dimecres al Palau Marc Foto: ACN