Aquest cap de setmana, tres setmanes després d'acabar-se el programa, el fenomen Eufòria torna a sortir de la tele. La segona edició, amb Jim com a guanyadora, culmina aquest diumenge amb dos concerts al Palau Sant Jordi. El primer, pensat per a un públic més familiar, al migdia, a les 12:30, i el segon a dos quarts de vuit del vespre. Fins a 45 temacles faran ballar els milers d'espectadors que s'apropin a Montjuïc per gaudir en directe de la música dels 16 concursants de l'edició.
Eufòria no només ha captat el públic jove, sinó que ho ha fet en català. "La CCMA va néixer per normalitzar el català", recordava ara fa un any a aquest diari Arnau Rius, professional de la comunicació vinculat a temes de llengua. I està clar que Eufòria hi juga un paper important; la meitat de les cançons que s'hi han cantat són en català. La Corpo, des del tancament del canal 3XL, ha fet majoritàriament programes enfocats a un públic de més de 30, amb algunes excepcions, i s'oblida sovint del públic juvenil. "Per fi, després d'anys, han escoltat què volen els joves". Ho deia a Nació Berta Aroca, creadora de continguts i col·laboradora de l'XL de Catalunya Ràdio.
Les dades d'audiència assolides pel programa detallen xifres rècord. Fins a 2.293.000 persones en total han seguit la segona edició del programa en directe per la televisió. Èxit rere èxit, sobretot en la quantitat de vots rebuda en cada gala, la gran final del 9 de juny va batre el rècord d'audiència de la temporada amb un 26,2% de quota de pantalla, 410.000 espectadors de mitjana i una audiència acumulada de 794.000 televidents. La dada que més destaca és el 49% de quota de pantalla a la franja de 4 a 12 anys, a més del 28% en el cas dels joves entre 13 i 24.
Estratègia multiplataforma i bons resultats
El talent show musical d'èxit, però, no només surt de la televisió quan va al Sant Jordi. Durant tots aquests mesos ha begut de les xarxes i d'internet gràcies a una estratègia multiplataforma. Combinar televisió convencional i xarxes socials és una aposta clau de la direcció del programa, segons detalla Enric Esteban, a càrrec de l'estratègia digital: "Veus el mateix programa, però vius una experiència diferent".Miki Núñez, Marta Torné, Elena Gadel, Carol Rovira, Lildami. Cinc noms, cinc cares conegudes. Eufòria s'ha nodrit de personatges reconeguts al món de la música o el cinema per formar l'equip de presentadors i el jurat. I Eufòria ha d'ajudar TV3 a crear el seu "star system". De fet, Miki Núñez i l'Elena Gadel són dos antics concursants d'OT que actualment obtenen papers i visibilitat a la televisió pública catalana, enguany tots dos han repetit en els seus papers de presentador i jurat, respectivament. L'èxit sobrevingut d'Eufòria és un "precedent" perquè la CCMA i TV3 apostin per la creació de més continguts enfocats a un públic jove, i així ho va defensar el director de TV3, Sígfrid Gras, al pla que el va fer guanyador del concurs l'estiu passat.