
L’Ajuntament de Barcelona viu l’hora dels adéus. L’acte d'aquesta setmana que acaba al Museu de Cultures del Món ha tingut un punt de comiat. Jaume Ciurana, el tinent d’alcalde de Cultura, ho ha dit a l’inici, quan ha explicitat que aquest era el seu darrer acte públic i que “en pocs dies tornaré a ser un regidor de l’oposició”. L’aire de traspàs es respirava al museu del carrer de Montcada, inaugurat fa uns mesos.
El Museu de les Cultures del Món presenta la seva primera exposició temporal. Sota el títol “Escriptures. Símbols, paraules, poders”, la mostra inclou més d’una quarantena de peces que ofereixen una visió suggeridora de l’escriptura des dels albors de la humanitat. “Escriptures” obre les portes aquest divendres i es podrà visitar fins al 31 de gener de l’any vinent. El comissari de la mostra és el semiòleg Miguql Peyró, que ha explicat la voluntat d’elaborar, amb l’exposició, un discurs sobre l’escriptura allunyat d’eurocentrismes.
Les sales reuneixen, com ha explicat Josep Lluís Alay, director de Museus i Patrimoni de l’Ajuntament (qui també deixa el seu càrrec), autèntiques joies com el glossari tangut-xinès, xinès-tangut “L’oportuna perla al palmell”, del segle XII. O el manuscrit “El cavaller de la pell de tigre”, provinent del Centre de Manuscrits de Geòrgia. La visita permet conèixer les característiques bàsiques de l’scriptura, però també endinsar-se en les relacions socials en les diverses cultures a través de l’escriptura.