El director de TV3, Jaume Peral, ha demanat aquest divendres que se'l jutgi en el seu nou càrrec al final del mandat i no ara. Peral ha fet aquestes declaracions en la seva primera compareixença al Parlament des que va ser nomenat. Segons ha destacat, "el que és rellevant és posar al capdavant dels mitjans sobre tot a professionals del sector i de la casa. Treballaré amb el meu equip més directe per seguir fent TV3 una televisió líder i de molta qualitat". El president del Consell de Govern de la CCMA, Brauli Duart, ha defensat també, a preguntes dels parlamentaris, que els nomenaments als mitjans públics "els fan per estricta capacitat professional més enllà del que cadascú pugui pensar".
En la seva intervenció, Marta Ribas, de Catalunya Sí que es Pot, ha indicat que des del Col·legi de Periodistes s'ha criticat la forma com s'han elegit les direccions de TV3 i de Catalunya Ràdio i que hi ha hagut ingerències polítiques. De fet, el Col·legi de Periodistes va criticar que els mitjans de comunicació públics siguin "moneda de canvi" entre els partits polítics i va assegurar que el "mercadeig" en els repartiments dels càrrecs directius és "inadmissible". Ribas ha utilitzat aquestes reflexions per dir que la nova direcció de TV3 començava amb "mal peu".
"Els professionals dels mitjans de comunicació públics i que exerceixen una responsabilitat com ara la meva persona com a director de TV3 se'ls ha de jutjar al final del mandat pel qual han estat escollits", ha replicat Peral. Ha dit que fa 30 anys que està treballant als mitjans de la Corporació. "Tant el president de la Corporació com el Consell de Govern, hauran pensat que la meva trajectòria professional i la meva experiència en aquests mitjans de la CCMA és motiu suficient per poder encarregar-me la direcció del mitjà". Segons ha destacat, "el que és rellevant és posar al capdavant dels mitjans sobre tot a professionals del sector i de la casa". En aquest context, ha indicat que treballarà amb el seu equip "més directe per seguir fent de TV3 una televisió líder i de molta qualitat".
Un dels altres temes presents a la Comissió han estat els canvis a l'organigrama del mitjans públics. La CCMA va renovar la seva estructura executiva creant noves àrees corporatives de confluència per avançar en els àmbits de gestió unificada per a TV3 i Catalunya Ràdio. Així, va nomenar Joan Trias director del Procés de Confluència a la CCMA; es va nomenar Christian Garcia com a nou director de l’Àrea d'Esports dels mitjans de la CCMA; Sigfrid Gras, adjunt a la Direcció de TV3 i cap de Continguts i Programes, mentre que David Bassa serà el nou director dels Serveis Informatius de TV3. Pel que fa a Catalunya Ràdio, Santi Faro va ser nomenat nou director de Continguts del grup d'emissores.
Sobre els canvis a TV3, Peral, per una banda, ha explicat que l'objectiu "és dinamitzar l'estructura de la casa i canviar dinàmiques de treball per ser més eficients. Uns canvis que han de buscar i permetre i consolidar el lideratge de la cadena i sobre tot l'objectiu de mantenir la producció i el talent intern i combinar-ho amb ser motor de la industria documental del país".
Per la seva part, Gordillo ha dit que "els canvis són irrellevants, només pretenen tenir la màquina i organització preparada per aconseguir els objectius del lideratge, innovació i fer de Catalunya Ràdio l'emissora líder que ha estat durant molts anys i que està en condicions de tornar-ho a ser". Ha recalcat que "tots són professionals de la casa i de la mateixa empresa i no han suposat la sortida de cap professional de la Corporació".
Les crítiques de Ciutadans i PPC
Ciutadans i PP han centrat part de les seves crítiques d'aquests nomenaments en la figura de David Bassa, nou director dels Serveis Informatius de TV3. "Ens amoïna molt especialment el rigor i que la pluralitat siguin qüestionades amb el nomenament de Bassa", ha destacat Sonia Sierra, de C's. Ha criticat que el periodista va escriure en el pròleg d'un llibre –Desmuntant Societat Civil Catalana de Jordi Borràs- que molts dels dirigents de SCC "provenen de la ultra dreta i hi segueixen estant vinculats" i ho ha negat.
Andrea Levy, dels populars catalans, ha traslladat a Brauli Duart que "és evident que no pregunta als treballadors a qui voten o què pensen, perquè és tan evident que no fa falta que els hi pregunti, només ha de llegir que escriuen o miri a les xarxes socials què posen".
En aquest context, Duart, qui ha defensat la professionalitat de Bassa, ha assegurat que els nomenats es fan "per estricta capacitat professional més enllà del que cadascú pugui pensar sigui el que sigui, sempre que aquesta ideologia no afecti la seva feina del dia a dia".
Jaume Peral demana que se'l jutgi com a director de TV3 al final del mandat
Brauli Duart defensa que els nomenats als mitjans públics es "fan per estricta capacitat professional més enllà del que cadascú pensi"
Ara a portada
Publicat el 11 de març de 2016 a les 12:23