Cabaret 13 fa reviure l'esperit d'aquelles funcions desinhibides, l'atreviment, l'erotisme i l'humor més picant es despleguen amb total naturalitat davant de l'espectador. La companyia, que habitualment actua al Poble Sec de Barcelona, ha presentat el seu espectacle a la casa de la Buresa, situada al costat de la plaça Sant Domènec, una funció itinerant que ha començat a l'entrada de l'edifici i ha continuat en els salons modernistes del pis principal, un habitatge senyorial, cedit per la família Santasusana, que s'ha convertit en escenari de cabaret.
La companyia barcelonina ha presentat un espectacle de varietats, una funció d'unes dues hores protagonitzada pel coreògraf Roberto G. Alonso, els seus monòlegs han tractat, amb molt d'humor, temes d'actualitat, del món del teatre i, fins i tot, de la mateixa Fira Mediterrània. Alonso compartia protagonisme amb Carme Milán i Davo Marín, tots tres s'han complementat oferint, a més a més dels monòlegs, interpretacions de diferents coreografies, cuplets i cançons que evocaven l'amor, el transvestisme, la sensualitat i l'homosexualitat, tot plegat vestit amb grans dosis de simpatia, interacció amb el públic i, també, alguns punts de volguda improvisació.

La Buresa ha estat l'escenari d'aquesta proposta de la Fira Mediterrània. Foto: Àlex Gómez Ribera
Com és habitual en els espectacles d'aquesta companyia s'ha pogut gaudir de l'actuació d'un artista convidat, en la funció d'aquest dissabte a la nit l'artista triada ha estat la santjoanenca Celeste Alías, la cantant ha interpretat un parell de boleros de manera aparentment improvisada.
Cabaret 13 ha sorprès el públic de la Fira Mediterrània amb una proposta feta en un entorn singular, amb un format sorprenent i un esperit nostàlgic de fons que ha permès reviure, en ple segle XXI, un tipus d'espectacle que va estar molt arrelat en la cultura popular dels primers anys del segle XX.