Aquesta xifra ha superat totes les xifres que havia aconseguit la sèrie durant aquesta tercera temporada. Concretament, la mitjana, sense comptar l'últim capítol, era d'uns 502.000 espectadors, amb una quota de 17,1%. El més vist va ser l'episodi Hegel, emès el 4 de desembre, amb 598.000 espectadors i un 19,5% de quota. L'índex qualitatiu dona a la sèrie un 8,4 de nota mitjana en totes les temporades, amb un 84,6% d'espectadors que consideren que Merlí és una producció de "molta qualitat" i un 91,7% que consideren que és una sèrie "original i diferent".
AVANÇAMENT AUDIÈNCIES | Grans resultats de la “Nit de Merlí”:
— CCMA (@CCMA_cat) 16 de gener de 2018
📈620.000 esp. veuen l’últim capítol de “Merlí” (22,2%)
📈@tv3cat, líder molt destacada del dia amb un 16,3%, a 6 punts de la segona
#FinalMerlíTV3 pic.twitter.com/dAbEooBbPw
Més enllà de la política
Un èxit que demostra que TV3 pot triomfar més enllà del procés, també i més enllà dels continguts polítics, tal com ja es va comprovar amb una altra ficció, Polseres vermelles, amb els drets comprats per Steven Spielberg. En el cas de Merlí, la clau ha estat un guió amb molt de ganxo, que posava el focus temàtic en un filòsof diferent en cada capítol, però, sobretot, que ha comptat amb molt bons personatges que han sabut connectar amb un públic que s'hi ha vist identificat. A Merlí, es parla el llenguatge d'ara i mostra conflictes propis del segle XXI, amb embolics que no defugen cap etiqueta.
El comiat de la sèrie va ser aquest dilluns a les 21.55, amb l'especial La nit de Merlí. Va ser la manera que TV3 ha triat per dir adeu al professor que ha fet apassionar l'audiència a la filosofia. La projecció es va poder viure des del TNC, on 800 afortunats va veure el capítol final amb els protagonistes de la sèrie. Catifa vermella, entrevistes als actors, i les millors escenes de totes les temporades en un programa dirigit per Espartac Peran i presentat per Candela Figueras i Mireia Mallol.
