Cultura

Muriel Casals, a totes amb el procés malgrat els «entrebancs»

La presidenta d'Òmnium Cultural assenyala que la independència "és el millor que li pot passar a la nostra cultura" | La 64a Nit de Santa Llúcia se celebrarà el 22 de desembre al Liceu amb un nou premi de teatre com a principal novetat

ARA A PORTADA

Publicat el 04 de desembre de 2014 a les 15:11

La presidenta d'Òmnium Cultural, Múriel Casals Foto: Jordi Palmer / Nació Digital
 

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, remarca que s'està avançant "de manera clara i rotunda" per aconseguir la independència de Catalunya, tot i que admet que aquest camí "té els seus entrebancs", en referència implícita a la divergència de fulls de ruta entre Artur Mas i Oriol Junqueras. Malgrat tot, Casasa apunta que Òmnium, en tant que associació cultural que "ha emprés un camí al costat dels polítics de forma conjuntural", considera que "la independència és el millor que li pot passar a la nostra cultura".

Casals ha fet aquestes declaracions durant la presentació de la 64a edició de la Festa de Santa Llúcia, que enguany retorna a Barcelona, en un acte que comptarà amb una part de creació artística amb la presentació de la proposta 'La llum d'un país', un espectacle lumínic que vol crear un marc de referència en el camí de Catalunya des del 1714 ençà. En aquest context, Casals ha apuntat que la trobada literària organitzada per Òmnium "rep l'impuls del procés sobiranista".

Nou premi de teatre

La 64a edició de la Nit de Santa Llúcia se celebrarà el 22 de desembre al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, que enguany tindrà com a novetat el lliurament del Primer Premi Frederic Roda de Teatre, al costat dels ja habituals premis Sant Jordi de novel·la, Carles Riba de poesia, Mercè Rodoreda de contes i narracions, Josep M. Folch i Torres de novel·les per a nois i noies, Joaquim Ruyra de narrativa juvenil, a més dels premis Òmnium de comunicació i Internacional Joan B. Cendrós.

De fet, la novetat del premi de teatre ha estat presentada per Ignasi Roda, fill de Frederic Roda i representant de l'Agrupació Dramàtica de Barcelona, com un "retorn del teatre als premis", tot avançant que algunes de les 54 obres presentades estan centrades precisament en el procés sobiranista, en tant que el teatre és "un reflex de la realitat" i el procés és un "tema candent".