Paisatges i vins «singulars» mariden aquest cap de setmana al Konvent

L'Associació Cultural de Cal Rosal, al Berguedà, organitza una mostra de dos dies amb una dotzena de cellers convidats

Publicat el 09 de desembre de 2016 a les 11:19

Cartell de la mostra. Foto: Konvent

El Konvent ofereix aquest cap de setmana la Mostra Paisatge i Vi, una "mostra d'arbres autòctons i cellers singulars" que té l'objectiu d'oferir una mirada al territori on s'exploraran nous cultius i propostes emergents de cellers que treballen varietats locals. Seran dos dies plens d'activitats relacionades amb el món del vi, del patrimoni vitivinícola, de paisatgisme, de vinyes, de tastos, d'emocions i petites històries amagades de microcellers especials. La iniciativa tindrà lloc a l'antiga colònia Cal Rosal, a Berga (el Berguedà).

La fira comptarà amb la presència de dotze cellers catalans "únics" que defugen de l'homogeneïtzació del gust i els gustos que el mercat exigeix. Entre els cellers convidats hi figuren, entre d'altres, el Celler Coma d'en Bonet (Gandesa), Vinyas d'Empremta (Navàs), Eccociwine (Vall de les Gavarres), Celler 9+ (Baix Gaià) o Celler Credo (Penedès).

Durant el 10 i l'11 de desembre s'han organitzat multitud d'actes paral·lels. Per dissabte s'han programat dos tasts amb David Gomis de Cal Siller i amb Àlex de la Serna de Gramona, a les 17h i a les 18h respectivament. Una hora més tard, a les 19h, es presentarà el llibre Els vins del Pla de Bages de Josep Pelegrín, professor de l'escola Joviat de Manresa. La presentació anirà acompanyada d'un tast de vins del Bages. 

El toc musical tindrà lloc a les 20h amb el concert de presentació del nou disc de Carles Viarnès, acompanyat de la vídeo-artista Alba G. Corral. Diumenge, Lluís Romero presentarà a la 13h el seu llibre Vins secrets de Catalunya, acte que també anirà acompanyat d'un tast de vins. Més tard, a les 17h, el celler Credo presentarà el projecte Ratpenat de la mà de Carles Flaqué. Marcel Lleonart exposarà a les 18h el projecte de recuperació de vinyes oblidades del Solsonès acompanyat d'un tast de la varietat recuperada Panser.