Quines són i de què parlen les revistes censurades a Borriana?

Lluny d'una "imposició" dels Països Catalans que tant preocupa a PP i Vox, les publicacions només es dediquen a transmetre la cultura en català

Exemplars de les revistes censurades a Borriana
Exemplars de les revistes censurades a Borriana | ACN
14 de juliol del 2023
Actualitzat a les 14:18h
El català passa per uns moments molt complicats al País Valencià i l'exemple més gran -per ara, que queden almenys quatre anys de governs de PP i Vox- s'ha viscut a Borriana. La retirada de subscripcions a diverses publicacions en llengua catalana ha posat en evidència que la dreta i l'extrema dreta persegueixen l'idioma sense complexos. Però, per què censuren aquestes revistes?

La realitat és que no té cap sentit perseguir-les amb l'excusa que "imposen els Països Catalans" -tal com posava a l'acord de govern entre les dues formacions-, un fet que posa molt nerviosos als polítics de PP i Vox, com també ha verbalitzat el nou president valencià Carlos Mazón aquest dijous en el seu discurs d'investidura. Com que els ultres les volen censurar, tocarà parlar de quines revistes són i què és el que realment expliquen.
 

Camacuc i Cavall Fort, revistes infantils

Cavall Fort és una de les revistes històriques dedicades a fomentar la lectura en català entre nens i joves. Fundada el 1961, compta amb més de 1.000 números i per les seves pàgines hi han passat alguns dels grans escriptors de la literatura catalana de les últimes dècades, com Josep Vallverdú, Pere Calders, Salvador Espriu o Maria Aurèlia Capmany, entre d'altres.
Per altra banda, el Camacuc és una revista amb 40 anys d'història que es reivindica com una eina de proximitat, ja que compta amb una majoria d'autors locals que connecten amb l'audiència de menys edat. Premiada com a millor revista de l'any el 2021, ha posat sobre la taula de lectura dels més petits temes com la diversitat sexual, el feminisme o la lluita contra l'assetjament.