Renovació i canvis a Catalunya Ràdio

El nou equip directiu encapçalat per Saül Gordillo impulsarà el procés de confluència amb la televisió pública i apostarà decididament pels nous formats

Publicat el 09 de març de 2016 a les 18:30
El nou director del grup d'emissores de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ha posat la directa per encarar un nou procés de renovació i canvis profunds en les ràdios de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Avui el periodista Santi Faro s'ha fet càrrec de la nova àrea de Continguts de Catalunya Ràdio, que substitueix l'anterior direcció de programes. Altres nomenaments són el de Jordi Borda com adjunt a la Direcció, Xavier Salvà com a subcap de Continguts, i Laura Marín i Montserrat Ollé com a caps de Producció i de Planificació de Continguts i d'Informatius, respectivament. No és un canvi de noms, sinó un exemple d'un nou enfocament que vol apostar pels nous formats i per oferir continguts multiplataforma.

Gordillo creu que "els canvis demostren una voluntat clara d'avançar cap al lideratge sense por i amb la màxima confiança en un equip de professionals de primer nivell i amb una gran implicació. Apostarem decididament pels nous formats i per oferir els nostres continguts en diverses plataformes".

Santi Faro prové de TV3, on ha desenvolupat tota la seva carrera professional, en programes com Sputnik, Gol a Gol, les cobertures del Dakar i darrerament les retransmissions de la Fórmula 1. Els intercanvis de professionals entre TV3 a Catalunya Ràdio és bidireccional. El fins ara subdirector d'El Matí de Catalunya Ràdio, David Bassa, ha estat nomenat cap dels Serveis Informatius de TV3, i el periodista de Catalunya Ràdio Sigfrid Gras també passa a TV3 per assumir l'àrea de Continguts i Programes.

Els canvis s'emmarquen en el procés de confluència encarat per la CCMA, que busca avançar en l'optimització del treball conjunt i la gestió unificada per a les emissores de televisió i ràdio, amb l'objectiu de guanyar eficiència, simplificar l'organització i treure més profit dels recursos disponibles. És un model que s'emmiralla en corporacions públiques de mitjans d'altres països, com la britànica BBC, que agrupa en un mateix paraigua les seves cadenes de ràdio i televisió.
Per tirar endavant aquest procés, la Corporació ha nomenat Joan Trias –un home de la casa– com a director del Procés de Confluència a la CCMA.