Cultura

Rosalía fa embogir el Palau Sant Jordi: «Em fa molt feliç estar a casa»

La cantant de Sant Esteve Sesrovires ofereix el primer dels seus dos espectacles en un Palau ple a vessar i completament entregat a la seva música

ARA A PORTADA

Publicat el 23 de juliol de 2022 a les 21:27
Milers de seguidors i seguidores de Rosalía han passat hores -i dies- a l'exterior del Palau Sant Jordi per veure aquesta nit l'actuació de la cantant de Sant Esteve Sesrovires. I  sembla que els ha valgut la pena. El concert de la catalana ha començat al voltant de les 22:00 hores de la nit amb un públic que, des del primer moment, ja li havia entregat la seva ànima. "La gent està súper eufòrica i entregada", han relatat diversos testimonis a NacióDigital. El Sant Jordi s'ha omplert, amb més de 17.000 assistents a la vetllada.
 
Rosalía ha arrencat el xou amb unes paraules en català: "Que sapigueu que em fa molt feliç estar a casa", ha admès amb certa timidesa. Pràcticament, totes les interlocucions amb el públic han estat en català, a excepció de casos comptats. La relació amb els i les seguidores ha estat constant: els ha demanat que cantin, ha llegit en veu alta algunes de les pancartes, ha pujat un seguidor a l'escenari... "Connexió total entre els fans i ella", han resumit alguns dels assistents al concert.  

En l'àmbit purament musical, s'ha repetit la mateixa situació que destacats crítics del sector van viure al concert de Madrid: "L'equip de so, a la meitat del darrere del Sant Jordi, no acaba de funcionar com tocaria, i fa que la gent de les grades del darrere els costi entendre el que diu la Rosalia", ha detallat un tècnic de so -i fan de l'artista- a aquest diari.

Un altre dels aspectes que no ha acabat de convèncer el públic és la falta de músics a l'espectacle. Un orgue, un piano, una guitarra i un teclat han estat els únics instruments que han ressonat a les parets de l'estadi. Amb excepció del primer, tota la resta els ha tocat Rosalía. Com a aspecte positiu d'aquesta manca de músics, el públic ha agraït -i aplaudit notablement- que l'artista catalana fes Milionària a cappella.
 
[h3]Avançaments de temes no publicats[/h3]
Dalt l'escenari, vestida amb unes imponents botes i un vestit de cuir vermell, Rosalía ha despuntat entre un elenc de ballarins que l'han acompanyat en tota una nit de coreografies minucioses, projectades en tres pantalles de grans dimensions. 

L'artista catalana ha repassat a Barcelona tots i cadascun dels temes de Motomami, amb els quals ha delit un públic que no ha parat de ballar durant les prop de dues hores d'espectacle. A banda del darrer treball, però, Rosalía també ha recordat grans èxits com Malamente, Pienso en Tu Mirá o Con Altura, i ha sorprès els espectadors amb un breu fragment a cappella de Milionària, que fins ara pràcticament no havia cantat en el marc del Motomami World Tour.
 

Rosalía ha omplert el Sant Jordi. Foto: ACN

 

Al llarg de la nit no han faltat tampoc avançaments de temes encara no publicats, com Aislamiento i el gran aclamat Despechá, del qual només se'n coneix poc més de mig minut però que ja s'ha convertit en un dels grans èxits de l'estiu, sent tot un himne entre els fans. Prèviament, un dels moments que més ha fet embogir el públic ha estat l'acostament als incondicionals seguidors de la primera fila per cantar amb ells La noche de anoche.

[h3]Seguidors incondicionals[/h3]
L'èxit de Rosalía, per als seus seguidors i seguidores, "és que no és com els altres, que només busquen resultats comercials". El Raül i la Laia, en declaracions a l'ACN, han anat més enllà i han explicat que els "apassiona" el seu estil de roba i veuen l'àlbum Motomami com un disc "increïble". Potser, una combinació màgica de la seva fama és la que ha apuntat la família de la Manolita i la Isona, una àvia i filla que gaudien de cada cançó "sense saber realment qui acompanya a qui", han explicat entre riures. "Té la inusual capacitat d'atraure gent amb gustos musicals i inquietuds molt diverses, i de moltes edats diferents", han afegit ambdues. A la cua, han detallat, també han trobat persones d'arreu de l'Estat, disposades  a "pagar el que faci falta per veure una artista que mereix tots els premis". 

Què és Motomami? Per a un grup d'amigues presents al Sant Jordi "és un sentiment d'empoderament, de saber que estàs al lloc correcte, que et deixes anar i gaudeixes del moment sense restriccions". Potser això, també, és el que li ha passat a la de Sant Esteve Sesrovires tornant a trepitjar -i fent-se seu sense pràcticament esforços- el Sant Jordi.
 

Una fan de Rosalía a les portes del Palau Sant Jordi. Foto: ACN