
La Facultat de Comunicació Blanquerna ha atorgat el premi al Millor Comunicador 2011 a WikiLeaks. L'actual portaveu del polèmic lloc web, Krsitinn Hrafnsson, s'ha desplaçat a Barcelona per recollir el guardó. Hrafnsoon considera que WikiLeaks ha suposat un punt d'inflexió en el periodisme i espera que animi als professionals a bolcar-se en el "dret a saber" del poble i en la "transparència" per "portar més justícia al món".
Hrafnsson ha dit que és molt important rebre un reconeixement com el de Blanquerna perquè ve de l'àmbit periodístic. Personalment ha dit que, després de vint anys de treballar en el sector de la comunicació, aprecia una transició cap a un nou camp, que WikiLeaks lidera. Segons ell, és important rebre reconeixements d'aquest tipus perquè ajuden a que el públic general tingui cada vegada una "actitud més positiva" envers leina.
Assange "està bé"
Preguntat per com està Assange després de recórrer l'ordre d'extradició a Suècia per presumptes delictes sexuals, Hrafnsson ha dit que "està bé" i continuant amb la seva tasca d'editor amb el suport d'Internet, base sobre la que treballa tota la gent de WikiLeaks des d'arreu del món.
Voluntat de filtrar documents d'altres països
Aquesta setmana WikiLeaks ha revelat que el Japó havia estat advertit fa més de dos anys per l'Agència internacional de l'Energia Atòmica (IAEA) de què les centrals nuclears no eren capaces de resistir terratrèmols.
Premiat per "entendre millor el món"
Els estudiants, professors i personal d'administració i serveis de Blanquerna han decidit atorgar el guardó a Wikileaks per la "seva contribució a fomentar la transparència en els governs i institucions, tot fent conèixer a l'opinió mundial informació que ajuda a entendre millor el món actual".
El Premi Extraordinari, pel publicitari Julián Bravo
El Premi Extraordinari Blanquerna de Comunicació 2011, a la trajectòria professional, s'ha concedit al publicitari Julián Bravo, president de l'Acadèmia de la Publicitat i expresident del grup J. Walter Thomson a l'estat espanyol.