432.400 milions de dòlars o, al canvi, 416.048 milions d'euros. Aquest és el patrimoni net de la família més rica del món, tal com recull la classificació de Bloomberg del 2024. Es tracta de la família Walton, coneguda per fundar la cadena de grans magatzems a preus econòmics Walmart, als Estats Units, i que ha desbancat la família reial dels Emirats Àrabs Units (EAU) després de guanyar 172.700 milions de dòlars el darrer any.
Els Walton encapçalen el rànquing gràcies, entre altres coses, a l'estratègia del pare de la fortuna, Sam Walton, de distribuir-la entre els familiars per mantenir el control. Des que la dècada de 1970, Walmart ha repartit 10.600 botigues arreu del món. Si bé, els ingressos generats per la cadena suposen el 70% del patrimoni familiar. El 30% restant és gràcies a inversions en els mercats esportiu, de l'art i la filantropia.
Amb tot, Bloomberg no té en compte ni les fortunes de primera generació ni les controlades per un únic hereu, així com les famílies amb ingressos difusos i opacs. Dit això, tanquen el podi les famílies Al Nahyan, dels EAU, i Al Thani, de Qatar. Per darrere hi ha la família francesa que controla el mercat de la moda de luxe, Hermès; i l'estatunidenca Kock, del món industrial. Completen el top 25:
- Al Saud (Aràbia Saudita)
- Mars (EUA)
- Ambani (Índia)
- Wertheimer (França)
- Thomson (Canadà)
- Johnson (EUA)
- Albrecht (Alemanya)
- Pritzker (EUA)
- Cargill, MacMillan (EUA)
- Ofer (Israel)
- Hoffmann, Oeri (Suïssa)
- Hartono (Indonèsia)
- Quandt (Alemanya)
- Chearavanont (Tailàndia)
- Duncan (EUA)
- Van Damme, De Spoelberch, De Mevius (Bèlgica)
- Boehringer, Von Baumach (Alemanya)
- Mistry (Índia)
- Newhouse (EUA)
- Ferrero (Itàlia)