Els consells d'administració de BBVA i de Catalunya Banc han acordat aquest dijous el seu projecte de fusió. El banc català serà absorvit en el grup presidit per Francisco González, que consolida així la seva presència a Catalunya, amb una quota de mercat del 25 % i més de 2,6 milions de clients.
L'operació està subjecta a l'aprovació dels òrgans socials competents i a l'obtenció de les autoritzacions administratives pertinents, segons han informat avui les dues entitats.
La fusió permetrà als clients comptar amb més capil·laritat de xarxa, donant cobertura de forma presencial al 93 % de la població catalana. A més, amb aquesta integració BBVA incrementarà la seva presència a Catalunya al ser present en totes les poblacions amb més de 8.000 habitants, fet que suposa un augment del 18 % de la cobertura territorial que tenien fins ara els clients de Catalunya Banc –producte d'una fusió entre Caixa Catalunya, Caixa Tarragona i Caixa Manresa- i d'un 38% els clients de BBVA.
La històrica seu de Catalunya Banc, a la Via Laietana de Barcelona, serà "un dels edificis emblemàtics del grup", i se sumarà a les seus existents a la plaça Catalunya de la ciutat, a Manlleu i a Terrassa.
BBVA anuncia l'absorció de Catalunya Banc
Els consells d'administració de les dues entitats acorden el projecte de fusió | El grup presidit per Francisco González consolida així la seva presència a Catalunya, amb una quota de mercat del 25 % i més de 2,6 milions de clients
ARA A PORTADA
Publicat el 31 de març de 2016 a les 19:21
Et pot interessar
-
Economia El Santander compra TSB, la filial britànica del Sabadell
-
Economia El Cercle reivindica els valors fundacionals en el canvi de torxa de Garcia-Milà
-
Economia El BBVA tira endavant amb l'opa al Sabadell malgrat les condicions de la Moncloa
-
Economia El Santander ofereix 2.690 milions d'euros per comprar la filial britànica del Sabadell
-
Economia La llista de morosos de la Hisenda catalana: un sol nom deu 52,3 milions d'euros
-
Economia Els comerciants preveuen unes rebaixes amb menys descomptes: quins són els motius?