El grup d'alimentació Casa Tarradellas ha invertit tres milions d'euros en la construcció d'un magatzem de blat en un solar del polígon del Sot dels Pradals de Vic. L'equipament està a tocar de les vies i l'estació de mercaderies de tren per tal que pugui rebre el blat directament al nou equipament i que, primer, tingui un tractament. De fet, ja fa uns quatre anys que l'empresa dur el blat amb tren des del port de Barcelona fins a Gurb, sense utilitzar transport per carretera.
En concret, el magatzem ocuparà 3.000 metres quadrats i tindrà una capacitat d'emmagatzematge de 10.000 tones de blat que proveiran a la farinera, que acaba de doblar la seva capacitat.
La instal·lació comptarà amb sitges, una unitat de control de qualitat i un àrea de selecció per analitzar la qualitat del blat i la traçabilitat del cereal, alhora que també està dotada d'equips de preneteja que, a partir de tècniques d'aire, permetran emmagatzemar el blat ja net que després es traslladarà al molí propi per elaborar la farina de les pizzes.
En una segona fase, el magatzem tindrà una unitat de descàrrega hidràulica que li permetrà descarregar el cereal directament a les sitges d'emmagatzematge. D'aquesta manera, es tanca el cicle de transformació de blat en farina.
La nova planta de pizzes
La construcció d'aquesta instal·lació arrenca després de les obres d'una nova planta de pizzes, iniciades al desembre i que suposen una inversió de 25 milions. Aquest projecte crearà 50 llocs de treball en la primera fase que se sumaran als 1.900 empleats que ja té la companyia. El nou centre productiu destina 9.000 metres quadrats a l'elaboració de pizzes fresques i incorporarà noves línies polivalents i nous sistemes de dosatge de toppings i ingredients per a cada producte que permetran crear noves varietats de pizzes. Les pizzes Tarradellas enguany celebren el seu vintè aniversari des del seu llançament el 1997.
A més, també s'ha ampliat el molí de Casa Tarradellas que a la fi de gener va assumir una capacitat de producció de 70.000 tones anuals de farina, el doble que abans. Casa Tarradellas ha invertit 10 milions d'euros en aquest projecte, construït el 2010 i que compta amb un centre per l'estudi de les farines que millor s'adapten a cada varietat de pizza i treballant amb agricultors i cooperatives de la zona.
La companyia, fundada per Josep Tarradellas Arcarons, va celebrar aquest 2016 el seu quarantè aniversari i, el 2015, va obtenir una facturació de 859 milions d'euros, sent una de les vint marques amb major penetració en les llars espanyoles, segons l'informe Brand Footprint de Kantar Worldpanel.
Casa Tarradellas inverteix 3 milions en un magatzem de blat a Vic
Ocuparà 3.000 metres quadrats i tindrà una capacitat d'emmagatzematge de 10.000 tones | Permetrà rebre el cereal directament per tren
ARA A PORTADA
-
Illa contraposa «l'exercici d'autogovern» de Catalunya a la deixadesa del PP durant l'apagada Bernat Surroca Albet
-
Els serveis essencials de Catalunya podran funcionar 48 hores sense electricitat en cas d'apagada Redacció
-
-
-
El Govern mostra reserves sobre l'opa al Sabadell i aplaudeix la consulta de Sánchez Bernat Surroca Albet
Publicat el 16 de maig de 2017 a les 08:47
Et pot interessar
-
Economia El Govern defensa «mantenir l'actual model bancari» i veu «positiva» la consulta de Sánchez sobre l'opa
-
Economia Catalunya bat el rècord de treballadors en un mes d'abril amb 3,84 milions d’ocupats
-
Economia Així decidirà Sánchez si tira endavant l'opa al Sabadell
-
Economia Illa i Ribera aborden la resposta europea als aranzels dels EUA i els reptes energètics