Europa reconeix una indemnització de 20 dies per als treballadors temporals

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea considera que la legislació espanyola és “discriminatòria” en no equipar-se les condicions amb els treballadors fixos i insta els tribunals a resoldre els processos

Publicat el 20 de setembre de 2016 a les 07:02

Un empleat de Seat en la línia de producció del nou Seat León. Foto: Esther Romagosa


El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), en una recent resolució del 14 de setembre, considera que la legislació espanyola vers els treballadors temporals és “discriminatòria” en no reconèixer una indemnització equivalent a la dels treballadors fixos per l'extinció de la seva relació laboral, segons recull el web de CCOO.

El TJUE, per tant, exigeix als tribunals espanyols que en el moment de resoldre els processos reconeguin una indemnització als treballadors temporals equivalent a l'establerta per a l'acomiadament per causes objectives, o sigui, 20 dies per any de servei.

“Es tracta d'un pronunciament que té unes enormes repercussions al nostre sistema de relacions laborals, ja que genera efectes directes sobre els treballadors subjectes a un contracte temporal, en possibilitar que puguin veure reconeguda una indemnització quan finalitzi el seu contracte de treball”, apunta CCOO.

La mesura afectarà gairebé quatre milions de treballadors. A la pràctica, suposa equiparar els costos de l'acomiadament entre els treballadors temporals i indefinits.

Aquesta nova situació, segons el sindicat, requereix una reforma legislativa urgent que reconegui els drets a tots els treballadors temporals. Fins que no es porti a terme aquesta reforma, CCOO ha alertat que promourà accions judicials que comprenguin la totalitat de treballadors temporals per fer  efectives les diferències econòmiques vers els treballadors fixes.