
Malgrat la minoració del consum en general que està produint l’actual context econòmic, les vendes de la Llonganissa de Vic, varen augmentar un 27,3% durant l’any 2009, fet que va situar la seva comercialització en 60.850 Kg.
Per àrees de venda, el 70% d’aquest producte es van comercialitzar dins de territori català, mentre que la resta de l’Estat absorbeix el 25% de les produccions, destinant-se el 5% restant de les vendes a l’exportació.
Aquesta millora en la comercialització del producte, ha permès a les vuit empreses que actualment integren la IGP Llonganissa de Vic mantenir els actuals nivells d’ocupació, i contribuir a garantir els 217 llocs de treballs directes que generen aquestes vuit empreses.
Per millorar el posicionament en el mercat espanyol i augmentar les exportacions, el Consell Regulador de la Llonganissa de Vic va aprovar un pla de promoció per l’any 2010, on entre altres qüestions es participarà directament a les fires: Salón del Gourmet de Madrid, Sial de Paris, i a la fira internacional Alimentaria de Barcelona, donant així presencia activa en els mercats català, espanyol i europeu.
La Llonganissa de Vic es una Indicació Geogràfica Protegida (IGP), reconeguda per la Unió Europea, mitjançant el Reglament (CE)2601/2001 de la Comissió de 28 de desembre de 2001 (DOUE nº 345 de 29 de desembre de 2001), i per la pròpia Generalitat de Catalunya mitjançant la Orde de 15 de maig de 2.000 (DOGC 3154 de 5de juny de 2000).
Actualment son membres d’aquesta IGP les següents empreses: Agroalimentària de Savassona S.L. (Tavernoles), Ca La Gloria S.L. (Els Hostalets de Balenyà), Casa Riera Ordeix S.A. (Vic), Embotits Can Duran S.A. (Seva), Embotits Gely (Centelles), Embotits Salgot S.A. (Aiguafreda), Embotits Sola S.A. (Gurb) i Sucesores de J. Pont S.A. (Els Hostalets de Balenyà).