Oller del Mas i Guineu han creat al Bages la primera cervesa de picapoll del mercat. La cervesa Vitis Picapoll sorgeix de la col·laboració de la Guineu (productors de cervesa artesana de Valls de Torroella) i Oller del Mas (celler de la DO Pla de Bages) amb la idea de crear un producte únic, de territori i amb la singularitat d'una varietat de raïm autòctona recuperada per l'Oller del Mas, la picapoll negre. El resultat ha estat un producte que reforça la identitat del territori i fa palesa la voluntat d'Oller del Mas per treballar en productes on tot allò local i autòcton en sigui el protagonista.
La Vitis Picapoll és una cervesa genuïna que respecta al màxim l'essència de la varietat d'aromes frescos i notes afruitades. Amb un 20% de most de picapoll negre vinificat com a blanc de noirs, la cervesa es caracteritza per una acidesa lleugerament marcada que la fa molt refrescant i aromàtica. Amb 6 graus alcohòlics i un pas en boca elegant i lleuger ha tingut molt bona acceptació al mercat.
S'ha fet una producció molt limitada que es va presentar en el marc de la Fira Alimentària el passat mes d'abril. Oller del Mas no descarta en un futur pròxim experimentar amb altres varietats de raïm autòctones i buscar nous productes i noves tècniques d'elaboració.
Oller del Mas i Guineu treuen al mercat la primera cervesa de picapoll
El celler de la DO Pla de Bages i la cervesera de Valls de Torroella la van presentar en la passada Fira Alimentària
ARA A PORTADA
Publicat el 27 de maig de 2016 a les 11:21
Et pot interessar
-
Economia El Banc d'Espanya fitxa Andreu Mas-Colell
-
Economia Els sindicats demanen al govern espanyol limitar al màxim l'opa del BBVA al Sabadell
-
Economia Trump hi torna: aranzels del 50% a la UE a partir del juny perquè les negociacions «no van enlloc»
-
Economia Les famílies del Cercle es preparen per ungir Teresa Garcia-Milà com a nova presidenta
-
Economia Més de 250.000 treballadors de tot l'Estat rebran un pagament addicional de fins a 200 euros
-
Economia Catalunya ven més del que compra a Israel des de fa més d'una dècada i les exportacions van tocar sostre el 2022