Quatre «start-up» finançades per l'ICF, a la llista de les 100 empreses emergents més potents d'Europa

El rànquing, realitzat per la revista de tecnologia i negocis "Wired", ubica Barcelona com una de les 10 ciutats punteres en emprenedoria, juntament amb Helsinki, Londres, Berlín, París, Amsterdam, Estocolm, Tel Aviv, Istanbul i Lisboa

Publicat el 27 d’octubre de 2016 a les 22:00
La revista Wired, especialitzada en tecnologia i negocis, ha actualitzat aquest 2016 el seu rànquing amb les 100 empreses emergents més potents d'Europa, amb 4 start-up finançades per l'ICF.

Wallapop, Deliberry, Glovo i Corner Job són les quatre start-up catalanes que han comptat amb el suport financer de l'ICF.

Wallapop, l'aplicació mòbil que permet als usuaris comprar i vendre articles de segona mà des del mòbil de manera geolocalitzada.

Deliberry, una plataforma online de compra i servei de lliurament de productes frescos i de gran consum de diferents supermercats a domicili en 1 hora. L'empresa creada el gener de 2015 ha tancat recentment una ronda de finançament a través de la qual ha captat recursos per a finançar el seu pla d'expansió i el desenvolupament tecnològic de la plataforma.

Glovo, la primera aplicació que posa a disposició dels usuaris un servei de missatgeria personal, a demanda i exprés. Permet de manera col·laborativa, local i urbana obtenir qualsevol producte en menys d'una hora connectant els usuaris amb missatgers independents (Glovers).

CornerJob és un marketplace vertical de treball, en format aplicació mòbil, que posa en contacte professionals i empreses que ofereixen feina i gent que en busca. És un intermediari del mercat de treball amb l'objectiu d'agilitzar i fer més eficient el procés de contractació i recerca de feina.

L'ICF ja ha finançat aquestes empreses a través de la seva línia de cofinançament publicoprivat –que compta amb recursos provinents de fons estructurals europeus–. L'entitat financera pública catalana coinverteix en aquestes empreses de nova creació, mitjançant préstecs participatius d'entre 50.000 i 200.000 euros, conjuntament amb inversors privats provinents de les xarxes de Business Angels catalanes que operen a Catalunya.